Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ez a baj Kenderesi Tamással

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A pécsi úszónak mielőbb stabilizálnia kell a meggyengült immunrendszerét.

Nincs nagy baj, de Kenderesi Tamásnak vitaminkúrára van szüksége

Szerencsére nincs nagy baj az olimpiai- és Európa-bajnoki bronzérmes Kenderesi Tamással, de a pécsi úszónak mielőbb stabilizálnia kell a meggyengült immunrendszerét, hogy a felkészülése újra zavartalan lehessen. Viszonylag rövid idő alatt négyszer is lebetegedett, és nem kizárt, hogy ez még mindig a két és fél évvel ezelőtt elkapott mirigyláznak a következménye.

Futott a szekér Kenderesi Tamással 2015-ben, amikor Cseh Lászlót harmadszor is megelőzve országos bajnok lett a 200 pillangón, és az elképesztően jó eredményével a tizenkettedikről a világranglista második helyére száguldott előre. Nem sokkal később fáradékonyságra és rossz közérzetre kezdett panaszkodni. Az orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy

az ifjúsági olimpiai bajnok szervezetét mononukleózis, azaz mirigyláz támadta meg.

Amit csókbetegségnek is szoktak nevezni. Ezzel menthetetlenül odalett a világbajnoki szereplése, a 200 pillangót távollétében Cseh László nyerte.

Csókbetegség

„Két hete kezdtem el keményebben edzeni, és nagyon örülök annak, hogy pénteken a napfényes Thaiföldre utazhatok el, ahol három hétig elsősorban a kilométerek gyűjtéséről, tehát az állóképesség növeléséről szólnak majd az edzések.

Minden kerek lenne, ha az elmúlt hónapokban négyszer nem betegedtem volna le.

Orvosi tanácsra intenzív vitaminkúrába kezdtem, úgy hogy a közeli patikának folyamatosan gondoskodnia kell a C, a C plusz Cink, valamint a D vitamin filmtabletta készletük utánpótlásáról. Emellett egy olyan tápláékkiegészítőt is szedek, amely az időnként visszatérő vállízületi fájdalmaimat hivatott megelőzni. Nincs nagy baj, de Tari Imrével, az edzőmmel a végére akarunk járni a dolgoknak, és mind a ketten azt szeretnénk, ha a puketi edzőtábor után már az első nemzetközi tesztversenyen biztató eredményeim születnének.” - nyilatkozta Kenderesi Tamás elutazása előtt az SzPress Hírszolgálatnak.

Magas a mérce

Két éve a londoni Európa-bajnokságon kicsit még zöldfülűként - az erejét nem tökéletesen beosztva - bronzérmes lett a 200 pillangón, de ebből is tanult, mert a riói olimpián kétszer is megleckéztette az amerikai Phelps-et, a döntőben pedig parányi különbséggel lett a harmadik.

„Nekem továbbra is a dobogós helyezés jelenti a mércét, ezért sem foglalkozom már azzal, hogy tavaly a Duna Arénában minden igyekezetem ellenére csak a negyedik helyen végeztem. Nem jövök zavarba attól, hogy a 200 pillangó egyszerre csak közkedvelt szám lett a magyar úszók körében, éppen ellenkezőleg: ez számomra a motiváció lehető legerősebb formája.

Az a jó, hogy már a márciusi magyar bajnokságon keményen csépelhetjük egymást,

mert akik bekerülnek a Glasgow-i Európa-bajnokságon induló csapatba, azok két érmet is elhozhatnak a döntőből. Többet csak azért nem, mert az éremcsatában nemzetenként már csak két-két úszó szerepelhet. Ezekből az egyik természetesen én szeretnék lenni, de már most várom 2020-at, amikor újra Budapest adhat otthont az Európa-bajnokságnak, nem sokkal később pedig a tokiói olimpia következik.” – ezzel zárta nyilatkozatát Kenderesi Tamás.