Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elhúzhatják Hosszú Katinka nótáját

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Év Sportolója Gála szervezőinek egyik idei újítása, hogy a kategóriák három-három jelöltjeitől előre bekérték, hogy milyen zeneszámra szeretnének felvonulni a színpadra abban az esetben, ha ők nyerik meg a díjat.

Majkát ketten is kérték: az Év magyar góljára pályázó Szoboszlai Dominik a Belehalok című szerzeményt, Hosszú Katinka pedig az Ilyen a boxot - írja a Nemzeti Sport.

Többségben lesznek a modern zenék, választották a HoneyBeasttől a Legnagyobb hőst (Márton Anita), Deniztől a Halhatatlanokat (női kajak négyes és a Csamangó Attila, Győrfi Tamás paraedző páros), az Ismerős arcoktól az Egy vérből valók vagyunkat (a 4x100 méteres férfi atlétaváltó és Velkey Ádám külön is), Rúzsa Magditól az Ederlezit (Nikolics Nemanja) vagy az Irie Maffiától a Bajnokot (női kerekesszékes vívóválogatott).

A szervezők kérése az volt, hogy kizárólag magyar dallamokat válasszanak a sportolók, kivételt egyedül az Év labdarúgója-díjra jelölt olasz csatár, a Honvédot erősítő Davide Lanzafame jelent, aki nincs otthon a magyar zenékben, így a Gladiátor című Oscar-díjas mozifilm betétdalát választotta.

A díjátadók is könnyűzenére vonulnak a színpadra, az ő esetükben olyan számok dallamait hallhatjuk, mint Ákostól a Táncolj tűzön át, Somló Tamástól a Messze még a vége, Rúzsa Magditól az Érj hozzám, a Vad Fruttiktól a Lehetek én is, a Soulwave-től a Kalandor, a Kowalsky meg a Vegától a Varázsszavak vagy az Ocho Machótól a Pancho.