eur:
394.5
usd:
369.79
bux:
65295.07
2024. április 19. péntek Emma
Magyarul beszélt céljairól az új időszámítást kezdő Vranjes

Magyarul beszélt céljairól az új időszámítást kezdő Vranjes

A középdöntőbe jutás a célja a magyar férfi kézilabda-válogatottnak a horvátországi Európa-bajnokságon.

Új időszámítás kezdődik a férfi kézilabda-válogatott életében – hangzott el a szövetség sajtótájékoztatóján. A megfiatalított keret új szövetségi kapitánnyal, Ljubomir Vranjessel vesz részt a horvátországi kontinenstornán szombattól.

„Az Európa-bajnoki célkitűzéseket illetően fontos szem előtt tartanunk, hogy a tavalyi év fontos változásokat hozott a nemzeti csapat életében, Ljubomir Vranjes személyében remek edzője lett a csapatnak, amelyben viszont már nem szerepel Nagy László, Iváncsik Gergő, Fazekas Nándor, Gulyás Péter, Zubai Szabolcs, Ilyés Ferenc és Iváncsik Tamás, és nem lesz ott különböző okok miatt több más játékos sem. A keret tehát sokat változott, az elnökség nevében mondhatom azonban, hogy

örülünk, hogy sok fiatal játékos kap lehetőséget, a keret közel fele 1995 után született.

Ígéretes csapattal vágunk neki az Eb-nek, az Európa-bajnokságról azonban tudjuk, hogy a legnehezebb verseny talán, amelyen eddigi legjobb eredményünk még 1998-ból egy 6. helyezés. Reális célként azt tűzhetjük ki, hogy legalább hat mérkőzést játsszon a csapat, azaz jusson be a középdöntőbe, ha még több találkozót játszhatunk, már bravúrnak számít, ezzel együtt bizakodóan várjuk a tornát” - közölte Kocsis Máté, a szövetség elnöke.

Marosi László alelnök szerint jó képességű, hajtós csapat a magyar, a rutin több játékosnál még hiányzik, de az Eb-n is az a cél, hogy tapasztalatot szerezzenek a keret tagjai.

A szövetség elnöksége döntött arról is, hogy a válogatott részére az 1-8. hely elérése esetén jár prémium, a teljes csapat 1. helyezés esetén 80, 2. hely esetén 70, bronzérem esetén 60 millió forintot kaphat, a további helyekért sorrendben 50, 40, 30 millió forint jár, a 7-8. hely egységesen 15-15 millió forintot ér.

A válogatott 18 játékossal utazik a viadalra, Ljubomir Vranjes később dönt arról, hogy ki az a két játékos, akiket nem nevez be. A torna során cserélni lehet, a szakvezető a szélső és a beálló poszton tervez rotációt.

„Örülök, hogy itt lehetek, nagyon izgatott vagyok. Nem mi vagyunk a favoritok Dánia és Spanyolország ellen, nehéz csoportba kerültünk, de a tőlünk telhető legtöbbet megtesszük az Európa-bajnokságon – kezdte beszédét magyarul Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány,

A svéd edző kiemelte: nagyszerű hangulatban készült a csapat, tíz nap alatt is sokat fejlődtek védekezésben, lerohanásban.

„Minden játékosnak megvan a maga szerepe. Természetesen még akad dolgunk a rajtig, de a jó játékerőt képviselő svéd csapat ellen is látszott, hogy hol járunk.

A fiatal játékosoknak nincs veszítenivalója, így az önbizalmunk is megvan.

Dánia és Spanyolország ellen nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent megteszünk, Csehország ellen pedig, ha jól játszunk, nyernünk kell. Száz százalékosan odatesszük magunkat az Európa-bajnokságon Magyarországért” - hangsúlyozta.

A magyar válogatott 18 fős kerete:

kapusok: Borbély Ádám (Wisla Plock, lengyel), Mikler Roland (Telekom Veszprém)

jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE), Országh Ádám (Dabas KC)

jobbátlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Bartók Donát (TBV Lemgo, német)

irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Lékai Máté (Telekom Veszprém)

beállók: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Grundfos Tatabánya), Vilovski Uros (Székelyudvarhelyi KC, romániai)

balátlövők: Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Jamali Iman (Telekom Veszprém), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)

balszélső: Fekete Dávid (CYEB Budakalász)

Csoportbeosztás:

A-csoport (Split): Horvátország, Svédország, Szerbia, Izland

B-csoport (Porec): Franciaország, Fehéroroszország, Norvégia, Ausztria

C-csoport (Zágráb): Németország, Macedónia, Montenegró, Szlovénia

D-csoport (Varasd): Spanyolország, Dánia, Csehország, Magyarország

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×