eur:
394.59
usd:
365.01
bux:
65480.96
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A világ legdrágább védőigazolását írta alá a Liverpool

A világ legdrágább védőigazolását írta alá a Liverpool

A védők esetében világrekordot jelentő összegért cserébe a Liverpool labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a holland válogatott Virgil van Dijk.

A 26 éves holland középhátvéd - aki 16 alkalommal viselhette nemzeti csapatának mezét - 2015 óta a Southamptonban futballozott. A védő a téli átigazolási időszak kezdetén, január 1-jén kerül hivatalosan a Mersey-parti együtteshez - jelentette be honlapján szerdán a klub.

Az átigazolás részleteiről, így az árról és a szerződés időtartamáról nem számolt be a közlemény, azonban a Southampton közlése szerint világrekordot jelentő pénzösszegről van szó, ugyanis korábban ennyit még egyetlen klub sem fizetett védőért. Brit sajtóértesülések szerint megközelítőleg 75 millió fontot (26,3 milliárd forintot) fizethet Van Dijkért a Liverpool.

Eddig Benjamin Mendy számított a legdrágább hátvédnek, akiért idén nyáron 57,5 millió eurót fizetett a Manchester City az AS Monacónak.

Van Dijk egyben a holland átigazolási csúcsot is megdöntötte, amit eddig Marc Overmars tartott, érte az FC Barcelona 40 millió eurót adott 2000-ben az Arsenalnak.

Az APA osztrák hírügynökség nyilvántartása szerint a mostani volt a sportág történetének kilencedik legjelentősebb összegű átigazolása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×