eur:
393.93
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kemény Dénes: észnél kell lenni a külföldi játékosok szerepeltetésénél

A magyar vízilabdasport és a szövetség is eredményes évet zárt - hangsúlyozta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Kemény Dénes arról is beszélt, hogy a külföldi játékosok szerepeltetését nem szabad túlzásba vinni, mert elvehetik a lehetőséget a tehetséges fiatal magyar pólósoktól.

„Ha mindent mérlegre teszek, újból pozitív évet zártunk. Újból, mert az elmúlt öt évben nem igazán volt egyértelműen csalódást okozó évünk” - jelentette ki Kemény Dénes.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke hozzátette, az érem nélkül zárt olimpián is volt pozitívum.

„Nem tévén néztük, hanem részt vettünk rajta.”

A nyári budapesti világbajnokságról Kemény Dénes azt mondta, egy ilyen esemény rendezése önmagában óriási siker a sportágnak.

„A lányok ötödik helye annyiban csalódás, hogy a negyeddöntőben minket legyőző kanadai csapathoz képest három jobb csapatot is megvertünk, tehát rosszkor kaptunk ki. A fiúk ezüstérme mindenképpen jó eredmény.”

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szerint az, hogy 2017 nyarának nyolc világversenyén négy érmet hoztak a magyar vízilabdázók, minden csapatsportág örömmel elfogadná. Kemény Dénes arról is beszélt, észnél kell lenni, amikor a csapatok a külföldi játékosok létszámát határozzák meg.

„Az anyagilag erős csapatok Magyarországon is megengedhetik maguknak, hogy világsztárok játszanak náluk, ez jó, mert sokat lehet tőlük lehet tanulni. Az olasz válogatott is sokat profitált abból, hogy minden csapatban volt egy külföldi játékos.

Kemény Dénes hozzátette, ez azonban veszélyes játék, mert elvehetik a helyet a fiatal játékosoktól. Vannak olyan csapatok, ahol a szabály szerint lehetséges három külföldi játékos mellett kettős állampolgárokat is szerepeltetnek, mert ők a jelenlegi szabályzat szerint magyarnak számítanak – mondta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

„Amíg tanulunk a külföldi sztároktól, a jelenlétük hasznos, ha azonban elveszik a helyet a fiatal játékosoktól, kontraproduktív.”

A teljes interjút meghallgathatja szerda este 6 órától az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×