eur:
394.09
usd:
364.86
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Leekens elárulta, mi segíthet a magyar labdarúgóknak

Georges Leekens szövetségi kapitány elmondta, hogy márciusban és júniusban is két-két barátságos mérkőzést játszik a magyar labdarúgó-válogatott.

A belga edző a Digi Sport televízió Sport 24 Extra műsorában emlékeztetett rá, hogy az európai szövetség január 24-én készíti el a Nemzetek Ligája csoportbeosztását. A magyar csapat a C-osztályban szerepel, a sorozat szeptemberben rajtol, "addig, márciusban és júniusban is két-két mérkőzést játszunk" - tette hozzá Leekens.

"Remélem, sikerül egy 25-30 fős magot összeszedni, amelynek tagjai versenyhelyzetet teremtenek egymás számára" - szögezte le.

Az október végén kinevezett kapitány úgy vélekedett, túl sok a hullámvölgy a válogatott játékában, de ezen két hónap alatt még kollégája és barátja, José Mourinho sem tudna változtatni. "Az egyetlen dolog, ami segíthet, az az önbizalom, a játékosoknak hinniük kell magukban" - hangsúlyozta.

Leekens visszatekintett az idei évre, ami meglátása szerint nagyon nehéz volt a magyar labdarúgásban, mert a klubcsapatok korán kiestek az Európa Liga és a Bajnokok Ligája selejtezőjében, valamint a nemzeti csapat is többször kudarcot vallott.

A belga tréner úgy fogalmazott, a magyar zenészekhez hasonlóan naponta öt-hat órát kellene dolgozniuk a magyar labdarúgóknak is, akkor elérhetnék azt a szintet, amire vágynak.

"Nem egy vagy tizenegy jó zenész lennénk, hanem egy zenekar. Attól még nem mi volnánk a legjobb zenészek, de nagyon szép zenét játszanánk. Ezzel a muzsikával pedig elégedett lenne minden szurkoló" - fejtette ki hasonlatát.

A drukkerekről megjegyezte, nem rosszak, csak túlzottan szenvedélyesek, megőrülnek a labdarúgásért, és most csalódottak.

A szövetségi kapitány elárulta, hogy az ideje nagyobb részét Magyarországon tölti, a közelmúltban sok hazai edzővel beszélt, de a külföldön játszó labdarúgók közül még nem látott túl sokat élőben.

"Itt viszont nagyon meglepett, mennyire agresszívan játsszák a játékot, és hogy mennyire előtérbe helyezik az eredményességet. A játékvezetőkkel is túlságosan sokat foglalkoznak, ez felesleges energiapazarlás" - nyilatkozta.

Emlékeztetett rá, hogy a belga válogatott kapitányaként olyan játékosokkal is dolgozhatott, akiknek egy visszalépés után sikerült igazán nagyot ugraniuk a pályafutásuk során. Példaként Romelu Lukakut említette, aki a Chelsea-ben még nem volt elég jó, de a West Bromwich Albion és az Everton után most a Manchester Unitedet erősíti.

"A játékosoknak, akik most nem játszanak a klubcsapataikban, tudniuk kell reálisan látni magukat" - tanácsolta, majd Kevin De Bruynét is megemlítette, akinek a belga Genk után szintén nem sikerült kimagaslóan teljesítenie a Chelsea-ben, de eligazolt a Werder Bremenbe, majd a Wolfsburgba, most pedig a Manchester City egyik legjobbja.

Leekens az interjúban arról is beszélt, hogy azokra a játékosokra nem tart igényt, akik nem szeretnének válogatottak lenni, mert úgy érzik, nem tudnak áldozatot hozni a nemzeti csapatért.

"Úgy gondolom, a válogatottat együtt vissza tudjuk vinni a helyes útra, különben nem lennék itt. Tudom, hogy nagyon sok munka vár ránk, de biztos vagyok benne, hogy ez lehetséges. Eddig nagyon elégedett vagyok, és várom már a következő hónapokat" - mondta a szövetségi kapitány.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×