eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Egervári Sándor szerint komoly mulasztás történt a magyar futballban

Egervári Sándor szerint komoly mulasztás történt a magyar futballban

A magyar labdarúgás több területen is fejlődött az elmúlt években, de a felnőtt válogatott a sikeres Európa-bajnokság után nem tudott előrelépni. Az egykori szövetségi kapitány az utánpótlásnevelésről is beszélt.

Az elmúlt két évben nem készítették fel a csapatot arra, hogy egy generáció kifut. Fontos alappillérek, mint Király, Juhász vagy Gera, új játékosokat kellett volna kinevelni - mondta Egervári Sándor. Szerinte a tehetséges fiatalokat – a 2009-es U20-as világbajnoki bronzérmes együttes tagjait és az előttük lévő generáció – rosszul menedzselték. "Ebből a két korosztályból mi 13 játékost építettünk be és lettek válogatottak. Ez a generáció Geráékkal csúcsosodott ki az Európa-bajnokságra. Azután kellett volna szisztematikusan kiválasztani azokat a játékosokat, akikkel tovább lehetett volna lendíteni a magyar labdarúgást" - fejtette ki a korábbi szövetségi kapitány.

Úgy gondolja, nagyon sok területen fejlődött a magyar futball, de az elmúlt két évben nem neveltek ki új játékosokat: „Nagyon fontos alappillérek, mint a Király, a Juhász vagy a Gera helyére megfelelő embereket kellett volna kinevelni.” 

A tehetséggondozás megindítását, a legértékesebb játékosokkal történő külön foglalkozást korábban többször is javasolta, mert "olyan kevés a jól felkészült, nemzetközi szinten is megmérettetett játékosunk, hogy rájuk nagyon vigyázni kell". Szerinte ez nem merülhet ki csak a labdakezelés fejlesztésében, hanem a legértékesebb játékosokkal külön is kell foglalkozni. Mentálisan is segíteni kell őket, ha arra van szükségük – ebben a volt kapitány szerint korábban is voltak már hiányosságok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×