eur:
394.48
usd:
371
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Dárdai Pál különleges ünnepe

Dárdai Pál különleges ünnepe

Dárdai Pál emlékezetes mérkőzésen ünnepelte a Hertha élén töltött századik bajnoki mérkőzését. A berliniek a mérkőzés nagy részében tíz emberrel játszva nyertek 3-2-re az élcsapatok közé tartozó RB Leipzig ellen.

A Hertha ritka idegenbeli sikereinek egyike jó példa arra, hogy a váratlan eredmények jellemzik a Bundesliga őszét. A nemrégiben még a tabella alsó harmadában tanyázó Hertha, miután győzött a legutóbbi két fordulóban, mindössze négy ponttal van lemaradva a harmadik helyre előrelépő Borussia Dortmund mögött.

Dárdai Pál különleges ünnepe

A Hertha BSC csak hat ponttal szerzett kevesebbet, mint egy éve, az akkori 30 pontjával most a második-harmadik helyen állna. Akkor szenzációs volt a hazai mérlege, most a legutóbbi öt idegenbeli bajnokiján veretlen maradt, de otthon kevésbé teljesít jól. A mostani győzelemben Davie Selke játszotta a kulcsszerepet. A két gólt is szerző, 192 centis, 85 kilós csatárt a Hertha az idény előtt 8,5 milliós klubcsúcsért vette meg az RB Leipzigtől.

Gulácsi Péter szerződését vasárnap meghosszabbította az RB Leipzig, alkalmasint a válogatott kapusnak ez volt vasárnap a legnagyobb öröme. Védői többször is kiszolgáltatott helyzetbe hozták, így a Hertha már 3-0-ra is vezetett. A hajrában az RB Leipzig visszakapaszkodott, de már nem tudott egyenlíteni. Az előző szezon ezüstérmese úgy zárta az őszi szezont, hogy a legutóbbi négy bajnokiján nem tudott nyerni. Ez az oka annak, hogy a BL-ben is szerepelt gárda 11 ponttal kevesebbet szerzett, mint 2016 őszén.

A Bayern kiemelkedik a mezőnyből, talán nem is vesznek már fel a fogadóirodák arra téteket, hogy megnyeri-e a 2017–2018-as bajnokságot. Tavaly 42 pontot szerzett az első 17 fordulóban, s csupán három ponttal előzte meg az RB Leipziget. Idén, a rossz rajt miatt, 41 pontot gyűjtött, de 11 pontos az előnye.

Szombaton a vártnál talán kicsit nehezebben nyert a VfB Stuttgart otthonában. Thomas Müller szerezte az egyetlen gólt, a 79. percben értékesítette Kingsley Coman labdáját. Majdnem kevés lett az előny, mert a „svábok” a 95. percben büntetőt lőhettek. Chadrac Akolo lövését azonban Sven Ulreich kivédte. A kapus tízéves korától 2015-ig a VfB Stuttgart tagja volt!

Több más mérkőzésen is fontos események történtek az utolsó percekben. Az Augsburg a 90. percben még 3-1-es vesztésre állt az utóbbi hetek meglepetéscsapata, a Freiburg ellen, ám utána Alfred Finnbogason két gólt is szerzett. Az izlandi válogatott csatár mesterhármast lőtt a mérkőzésen (3-3). A Schalke egy pontot gyűjtött Frankfurtban, ezzel megerősítette a második helyét. A szépítő gólját a 85. percben szerezte a svájci válogatott Embolo, majd a veterán brazil védő, Naldo a 95.-ben egyenlített ki. A Mainz a 93. percben alakította 2-2-re az állást Brémában, s ezzel biztos bennmaradó helyen vártja a tavaszt. A Bréma maradt az osztályozós helyen. A vendégek nagyon fontos gólját a svájci válogatott Fabian Frei érte el.

Bundesliga, 17. forduló

Borussia Dortmund–Hoffenheim 2-1

VfB Stuttgart–Bayern München 0-1

Augsburg–Freiburg 3-3

Eintracht Frankfurt–Schalke 2-2

Köln–Wolfsburg 1-0

Werder Bremen–Mainz 2-2

Mönchengladbach–Hamburger SV 3-1

Hannover–Bayer Leverkusen 4-4

RB Leipzig–Hertha BSC 2-3

Az élcsoport: 1. Bayern München 41 pont, 2. Schalke 30, 3. Borussia Dortmund 28, 4. Bayer Leverkusen 28, 5. RB Leipzig 28, 6. Borussia Mönchengladbach 28.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×