eur:
395.64
usd:
371.99
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Miklós Editnek meggyűlt a baja a friss hóval

Szezonbeli első, pályafutását tekintve 78. győzelmét ünnepelhette Lindsey Vonn a női alpesi sízők világkupa-sorozatának szombati, franciaországi állomásán.

Az amerikai versenyző szuper-óriásműlesiklásban diadalmaskodott Val d'Isere-ben, ahol az erős havazás miatt a tervezettnél rövidebb pályán bonyolították le a futamot. Az időjárás eleve programváltoztatásra kényszerítette a szervezőket, akik eredendően lesiklóversenyt írtak ki szombatra.

A 33 éves, összetettben négyszeres világkupa-első, olimpiai bajnok Vonn mögött 31 századmásodperces hátránnyal az olasz Sofia Goggia érkezett be másodikként, míg a harmadik helyet a norvég Ragnhild Mowinckel szerezte meg.

Miklós Edit is rajthoz állt, de a viadal honlapjának összefoglalója szerint kiesett. A magyar síszövetség az MTI-vel közölte, hogy a friss hóval gyűlt meg a baja a versenyzőnek.

Miklós Edit 52-es rajtszámmal indult, de a második mérési pont után kicsúszott, és már nem tudott visszatérni a pálya nyomvonalába - írta a szövetség.

"Amennyire lehetett, jól megcsinálták a pályát, de ha kicsúsztál a ruccsolt pályavonalról, akkor a friss hó megakasztott. Velem is ezt történt. Éppen, hogy sikerült a kapu között a zászló alatt átbújnom. De minden rendben, nem estem el, a térdem is remekül van!" - nyilatkozta Miklós Edit a verseny után.

Vasárnap, a tervek szerint 10.30-tól újabb szuper-G futamot rendeznek, melyen várhatóan Miklós Edit ismét versenyez.

Eredmények:

1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:4.86 perc

2. Sofia Goggia (olasz) 1:05.17

3. Ragnhild Mowinckel (norvég) 1:05.25

A szakági világkupa állása: 1. Tina Weirather (liechtensteini) 160 pont, 2. Jasmine Flury (svájci) 149, 3. Nicole Schmidhofer (osztrák) 130

Az összetett vk-ban: 1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 521 pont, 2. Viktoria Rebensburg (német) 412, 3. Weirather 294, ...69. Miklós Edit 18

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×