Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kiderült, mi gyötri Shane Tusupot, súlyosak a tünetek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kilenc számban indul Hosszú Katinka a szerdán kezdődő rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. Először nem lesz ott mellette edző-férje, Shane Tusup.

32 magyar versenyző vesz részt a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, összesen 103 egyéni számban. Hosszú Katinka 100 m vegyesen, 200 m vegyesen, 400 m vegyesen, 50 m háton, 100 m háton, 200 m háton, 100 m pillangón, 200 m pillangón és 400 m gyorson áll rajtkőre. Először fordul elő, hogy férje és edzője, Shane Tusup nélkül utazott el nagy versenyre. 

"Sokan néznek rám érdeklődő tekintettel, hogy most vajon mi lesz velem. Nem értem őket, ugyan mi lenne? A mai világban egyáltalán nem okoz problémát a kommunikáció két ember között, még akkor sem, ha ezer kilométerre vannak egymástól. Természetesen többször beszélünk telefonon, de profi sportolóként tudom a dolgom.

Igen, valóban furcsa, hogy most nincs itt Shane, de tudtam, hogy előbb-utóbb ez megtörténhet, felkészültem, felkészültünk rá.

Az utóbbi időben túl sokat dolgozott, kiújult a migrén-problémája, és további kivizsgálásokra volt szüksége. Ha jobban lesz, utánam jön, de nem sürgetem, első az egészség" - mondta az Iron Aquatics hírlevele szerint.

Hosszú Katinka két éve hat aranyat nyer a rövidpályás Eb-n.

„Nagyon régóta küzdök a migrénnel, és most az eddigieknél is súlyosabb, ismétlődő tünetekkel jelentkezett, ezért úgy döntöttünk Katinkával, hogy jobb, ha itthon maradok – közölte a háromszoros olimpiai bajnok edzője.

Shane Tusup hozzátette: nem akartam, hogy Katinka miatta aggódjon a helyszínen, és ne tudjon a saját versenyére koncentrálni.

"Mind az ő, mind a fiúk esetében nagyszerűen sikerült a felkészülés, úgy érzem, fizikálisan és mentálisan is készen állnak a feladatra. A közösen kidolgozott programunk garantálja, hogy helyt tudnak állni egyedül is. Természetesen az Eb alatt is tudunk egymással kommunikálni, meghallgatom őket, mit éreznek, miben van szükségük rám, és igyekszem itthonról tanácsokat adni, motiválni mindhármukat" - fejtette ki.