eur:
393.92
usd:
369.51
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Kiderült, mi gyötri Shane Tusupot, súlyosak a tünetek

Kiderült, mi gyötri Shane Tusupot, súlyosak a tünetek

Kilenc számban indul Hosszú Katinka a szerdán kezdődő rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. Először nem lesz ott mellette edző-férje, Shane Tusup.

32 magyar versenyző vesz részt a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, összesen 103 egyéni számban. Hosszú Katinka 100 m vegyesen, 200 m vegyesen, 400 m vegyesen, 50 m háton, 100 m háton, 200 m háton, 100 m pillangón, 200 m pillangón és 400 m gyorson áll rajtkőre. Először fordul elő, hogy férje és edzője, Shane Tusup nélkül utazott el nagy versenyre. 

"Sokan néznek rám érdeklődő tekintettel, hogy most vajon mi lesz velem. Nem értem őket, ugyan mi lenne? A mai világban egyáltalán nem okoz problémát a kommunikáció két ember között, még akkor sem, ha ezer kilométerre vannak egymástól. Természetesen többször beszélünk telefonon, de profi sportolóként tudom a dolgom.

Igen, valóban furcsa, hogy most nincs itt Shane, de tudtam, hogy előbb-utóbb ez megtörténhet, felkészültem, felkészültünk rá.

Az utóbbi időben túl sokat dolgozott, kiújult a migrén-problémája, és további kivizsgálásokra volt szüksége. Ha jobban lesz, utánam jön, de nem sürgetem, első az egészség" - mondta az Iron Aquatics hírlevele szerint.

Hosszú Katinka két éve hat aranyat nyer a rövidpályás Eb-n.

„Nagyon régóta küzdök a migrénnel, és most az eddigieknél is súlyosabb, ismétlődő tünetekkel jelentkezett, ezért úgy döntöttünk Katinkával, hogy jobb, ha itthon maradok – közölte a háromszoros olimpiai bajnok edzője.

Shane Tusup hozzátette: nem akartam, hogy Katinka miatta aggódjon a helyszínen, és ne tudjon a saját versenyére koncentrálni.

"Mind az ő, mind a fiúk esetében nagyszerűen sikerült a felkészülés, úgy érzem, fizikálisan és mentálisan is készen állnak a feladatra. A közösen kidolgozott programunk garantálja, hogy helyt tudnak állni egyedül is. Természetesen az Eb alatt is tudunk egymással kommunikálni, meghallgatom őket, mit éreznek, miben van szükségük rám, és igyekszem itthonról tanácsokat adni, motiválni mindhármukat" - fejtette ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin, a magyar piac azonban lefordult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 15:50
×
×
×
×