eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Drámai fordulat Észak- és Dél-Korea összecsapásán

Öngól döntött a két koreai válogatott tokiói mérkőzésén.

A Koreai Köztársaság öngóllal 1-0-ra nyert kedden a Koreai NDK ellen Tokióban, a Kelet-ázsiai Kupa négyes döntőjének második fordulójában.

"Különleges mérkőzés volt ez számunkra, úgy a játékosoknak, mint az országnak" - mondta az észak-koreai válogatott norvég szövetségi kapitánya, Jorn Andersen. A szakember hozzátette: futballistái a találkozó első harminc percében idegesen és rosszul játszottak.

A mérkőzést elődöntő egyetlen találat a 64. percben, az észak-koreai Ri Jong Cshol (Ri Yong-Chol) öngóljából született. A dél-koreaiak négy ponttal a második, az észak-koreaiak pont nélkül a negyedik helyen várják a körmérkőzéses esemény szombati zárófordulóját.

A torna négyes döntőjére a selejtező második szakaszában győztes észak-koreai játékosok csak rendkívüli vízummal utazhattak Japánba. A rendező szövetség ennek apropóján örömét fejezte ki, közleményükben pedig utaltak arra, hogy a "sport a politika felett áll".

A Kelet-ázsiai Kupát 2003-tól kétévente rendezik meg. Az ázsiai sorozatban címvédő, világbajnoki résztvevő dél-koreai válogatott három sikerével (2003, 2008, 2015) csúcstartónak számít.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×