eur:
394.24
usd:
365.15
bux:
65524.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Mire építhet a kézilabda-válogatott Görbicz nélkül?

Mire építhet a kézilabda-válogatott Görbicz nélkül?

A magyar női kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint a nemzeti együttes a gyengébb védekezése miatt esett ki a németországi világbajnokság nyolcaddöntőjében a franciák ellen. Hajdu János arról is beszélt, hogy emelni kell az NB I-es bajnokság színvonalát ahhoz, hogy a válogatottnak legyen esélye kijutni a tokiói olimpiára.

A magyar női kézilabda-válogatott nem jutott be a legjobb nyolc közé a világbajnokságon, miután kikapott a franciáktól. Az előzetes nyilatkozatok alapján a cél a legjobb négy közé jutás volt – emlékeztetett Hajdu János egykori szövetségi kapitány. Most, hogy ez nem sikerült, a csapat igyekszik pozitívan értékelni az eredményt, úgy érzik emelt fővel távozhatnak - tette hozzá.

Görbicz Anita, a magyar válogatott csapatkapitánya is a négy közé szeretett volna jutni.

„Egy igazi sportolónak nem lehet más célja, mint a lehető legjobb”

– értékelte a nyilatkozatot a volt szövetségi kapitány. Még akkor sem, ha irreális az elvárás – tette hozzá.

Szerinte elemezni kell az elmúlt időszak meccseit, meg kell nézni, hogy állt fel a védekezés, hogyan támadt, milyen szerkezetben játszott a csapat. A szakértők pedig ezekből megállapítják, min lehet változtatni. A kapusok ügyesek voltak, a szélsők nemzetközi szinten lőttek, nagyon jó arányban, kis hibaszázalékkal.

A védekezés azonban nem volt jó, nagyon sok felállás váltotta egymást

– véli Hajdu János, akinek hiányzott a védelem stabilitása. 

A válogatott csapat jövője az NB I-ben dől el – emelte ki az egykori szövetségi kapitány. Az a játékos kerülhet nemzetközi klubcsapatokba vagy a felnőtt válogatottba, aki meghatározó jó teljesítményt nyújt a nemzeti bajnokságban. Hajdu János nem sok reményt fűz a Tokióban megrendezendő 2019-es világbajnoksághoz, de bízik abban, hogy a válogatott és a játékosokat körülvevő gárda mindent megtesz annak érdekében, hogy sikeres legyen a szereplés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×