eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Barcelona átköltözött Angliába

A Barcelona átköltözött Angliába

A Manchester City nyerte a városi rangadót az angol labdarúgó-bajnokságban, és újabb rekordot döntött meg: páratlan a 14 mérkőzéses győzelmi sorozat.

„A Manchester United bajnoki reményei valószínűleg szertefoszlottak a szerencsés Citytől elszenvedett vereség után” – mondta José Mourinho az elveszített városi derbi után. Az angol sajtó a mondat első felével feltétel nélkül egyetért, nincs olyan orgánum, amely kétségbe vonná, csoda kellene ahhoz, hogy ne Pep Guardiola csapata nyerje meg a Premier League 2017–2018-as idényt.

A Barcelona átköltözött Angliába

A City a mérkőzés legjobbjának választott David Silva, valamint Nicolas Otamendi egy-egy góljával – a kettő között Marcus Rashford talál a kapuba – 2-1-re megverte a Unitedet a Premier League legnagyobb érdeklődéssel kísért őszi találkozóján.

Sorozatban a 14. győzelmét aratta a bajnokságban, s ezzel új csúcsot állított fel,

korábban egyetlen gárda sem nyert ennyit ugyanabban az idényben. (Az Arsenal sorozatban elért 14 mérkőzésből álló győzelmi sorozatának vége áthúzódott a következő idény elejére.)

Az égszínkékek tizenegy ponttal vezetnek a United előtt, hasonló léptékű előnyt eddig csak egy csapat, a Newcastle United tékozolt el, a Manchester United ellen. José Mourinho a „vörös ördögök” menedzsereként mindössze másodszor kapott két gólt, mindkétszer a City ellen. Vasárnap megszakadt a United 40 mérkőzésből álló hazai veretlenségi sorozata is.

A portugál edző, aki nagyon nehezen viselte a vereséget, felrótta a játékvezetőnek, hogy nem adott meg egy büntetőt az Ander Herrera elleni szabálytalanság után, úgy fogalmazott, hogy

a Citynek szerencséje volt, s a „futballistenek” is segítik.

Értse mindenki úgy, ahogyan akarja.

A mezőny legjobbjának David Silva bizonyult, Guardiolának bevált az a húzása is, hogy Sergio Agüero, a manchesteri derbik leggólerősebb City-játékosa kimaradt a csapatból. A United a nevek alapján támadóformációban játszott, négy csatár is kezdett, ugyanakkor a tavalyi városi rangadó óta nem volt ilyen alacsony a labdabirtoklási aránya. Elmaradt a City mögött a kapura lövések számában is. Guardiola mondatai közül a legérdekesebb az alábbi volt:

„A Barcelona-filozófiám működik Angliában is.”

A Big Six tagjai közül a Cityn kívül egyedül a hatodik helyen álló Tottenham nyert, a Chelsea meglepő vereséget szenvedett a West Ham Unitedtől, a Liverpool 1-1-re végzett az Everton ellen a Mersey-parti derbin, s az Arsenal sem bírt ellenfelével, Giroud csak az utolsó percekben mentett pontot a Southampton ellen.

Premier League, 16. forduló

Manchester United-Manchester City 1-2 (1-1)

Liverpool-Everton 1-1 (1-0)

Southampton-Arsenal 1-1 (1-0)

Newcastle United-Leicester City 2-3 (1-1)

Tottenham Hotspur-Stoke City 5-1 (1-0)

Burnley-Watford 1-0 (1-0)

Crystal Palace-Bournemouth 2-2 (2-2)

Huddersfield-Brighton 2-0 (2-0)

Swansea City-West Bromwich Albion 1-0 (0-0)

West Ham United-Chelsea 1-0 (1-0)

Az élcsoport: 1. Manchester City 46 pont, 2. Manchester United 35, 3. Chelsea 32, 4. Liverpool 30, 5. Arsenal 29, 6. Tottenham Hotspur 28

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×