eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Görbicz Anita döntött a folytatásról

Görbicz Anita döntött a folytatásról

A magyar női kézilabda-válogatott csapatkapitánya kisebb térdsérülése ellenére játszhat a németországi világbajnokság nyolcaddöntőjében vasárnap délután Franciaország legjobbjai ellen.

"Lehet, hogy más egy ilyen problémával nem játszana, de őt egészen biztosan össze fogják rakni" - nyilatkozta szombat délután a lipcsei sportarénában a magyarok edzése előtt Siti Beáta, a válogatott másodedzője. Hangsúlyozta, Görbicz fejben is nagyon jól tudja kezelni azt a problémát és a fájdalomtűrése is extra a többiekéhez képest.

"Vannak olyanok, akiket nagyon zavar egy plusz kötés vagy rögzítés, de ő nem ilyen, ő ki tudja zárni ezt" - tette hozzá Siti.

A csapat péntek kora este játszotta utolsó csoportmérkőzését Bietigheim-Bissingenben, majd szombat délelőtt autóbusszal utazott Stuttgart közeléből a csaknem ötszáz kilométerre lévő Lipcsébe. A magyarok mehettek volna repülőgéppel is, de az rendkívül korán indult, ezért nem éltek a lehetőséggel.

"Egy luxusbuszt kaptunk, úgyhogy nagyon kellemes környezetben sikerült eltölteni azt a hat órát. Persze, ennek ellenére már jó volt leszállni róla. Az érkezés után egy kicsit még pihenni is tudtunk a szállodában" - mesélte Siti Beáta.

A tavalyi olimpián ezüstérmes franciák elleni nyolcaddöntő vasárnap 17.30-kor kezdődik, vagyis Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttesének a megérkezés után alig több mint 24 órával már pályára kell lépnie.

"Minden világversenyen sűrű a program, és gyorsan kell alkalmazkodni. A regenerációban segíthet, hogy a lányokat korábban próbáltuk pihentetni. Forgattuk a csapatot, így megoszlott a terhelés, talán csak Schatzl Nadine-nak és Kovacsics Anikónak jutott több meccsidő" - mondta a másodedző.

Elárulta, a gyúrók profi körülményeket biztosítanak ahhoz, hogy a regenerációt minden formában felgyorsítsák, tehát a szakmai stáb mindent megtesz, hogy a sűrű menetrend közepette a lehető legfrissebbek legyenek a játékosok.

A korábbi kiváló irányító elmesélte, hogy a pénteki mérkőzés után, az esti megbeszélésen Kim Rasmussen megkérte a keret tagjait, nagyon figyeljenek magukra, mert ez fontos a regeneráció szempontjából, de a franciákkal egyelőre ne foglalkozzanak, mert a felkészülés a szombat esti edzéssel kezdődik és a vasárnap délelőtti videózással folytatódik.

"Muszáj, hogy egy kicsit kikapcsolódjanak. Egyelőre nem kell stresszelni, az lesz a lényeg, hogy mindenki nyújtson százszázalékos teljesítményt" - közölte Siti.

Az A csoport második helyéről továbbjutó franciák kapusa, Cleopatre Darleux az öt csoportmeccs után a legjobb teljesítménnyel büszkélkedhet az egész mezőnyben, hiszen 84 lövésből 38-at megfogott, ami 45 százalékot jelent. A csapat 63 százalékos hatékonysággal lőtt (a magyaroknál ugyanez az adat 59 százalék volt), a hétmétereseket pedig hetvenszázalékos pontossággal dobta (a magyarok 73 százalékkal).

A magyar szövetség statisztikája szerint a két csapat eddig 47 alkalommal találkozott egymással, 15 francia győzelem és két döntetlen mellett 32 meccset nyertek a magyarok.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×