eur:
393.67
usd:
368.81
bux:
65816.67
2024. április 23. kedd Béla

Női kézilabda-vb - vereség Svédországtól

A magyar női kézilabda-válogatott 25-22-es vereséget szenvedett Svédországtól a Németországban zajló világbajnokság csoportkörének második, vasárnapi fordulójában.

A magyarok szombaton 30-22-re kikaptak a világ- és Európa-bajnok norvégoktól, következő ellenfelük pedig az ugyancsak pont nélkül álló Argentína lesz, kedden 14 órától. A csoportnak tagja még Lengyelország és Csehország. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.

Eredmény, 2. forduló, B csoport:

Svédország-Magyarország 25-22 (11-11)

Bietigheim-Bissingen, 3800 néző, v.: Ku, Li (dél-koreaiak)

lövések/gólok: 49/25 (51%), illetve 44/22 (50%)

gólok hétméteresből: 10/5, illetve 5/3

kiállítások: 6, illetve 14 perc

Magyarország:

Bíró - Kovacsics 3, Klivinyi 5, Kisfaludy, Szekeres, Háfra 2, Bódi. Cserék: Görbicz 3, Kovács A. 4, Schatzl 5, Mayer, Lukács, Szöllősi-Zácsik, Tóth G.

A svédek kemény védekezéssel, a magyarok - Görbicz Anita és Kovacsics Anikó révén - két kihagyott büntetővel kezdték a találkozót (1-3). Javuló védekezésének, Bíró Blanka védéseinek, illetve Klivinyi Kinga három góljának köszönhetően fordított a magyar válogatott, amely ekkor vezetett először a világbajnokságon (5-4).

Klivinyi csapattársa, az Érd színeiben szintén a magyar NB I-ben szereplő svéd Jamina Roberts is remekül célzott, a 15. percben mindketten négy találattal rendelkeztek.

Támadásban pontatlanná váltak a magyarok, emberelőnyben sem tudtak elhúzni ellenfelüktől, majd mivel tíz perc alatt csak egyszer találtak a hálóba, Kim Rasmussen szövetségi kapitány időt kért, mert ismét a svédek kerültek előnybe (7-9).

A skandinávok kapusa, Johanna Bundsen is remekül védett, de mivel Kovács Anna értékesítette a megítélt büntetőket, és közben sikerült átvészelni egy emberhátrányt, a magyar válogatott a szünet előtt egyenlített (11-11).

A második felvonás elején sem találta a svéd védekezés ellenszerét a magyar csapat, ezért Rasmussen alig több mint öt perc után időt kért. Jamina Roberts és Isabelle Gulldén góljaival először volt három találat a különbség a csapatok között (12-15).

Nem volt olyan időszak, amikor a magyarok védekezése és támadójátéka egyszerre jól működött volna, ráadásul Gulldén hétmétereseivel tovább növelte előnyét Svédország (15-19).

Bíró Blanka továbbra is bravúrokat mutatott be, de az ellenfél kapuja előtt csapattársaiból hiányzott a bátorság, a határozottság és a lendület. Schatzl Nadine találataival tartotta magát a válogatott, de mivel nem tudta csökkenteni a hátrányát, a második mérkőzését is elveszítette.

A mezőny legeredményesebb tagja Gulldén volt hét góllal, Roberts hatszor talált be. A meccs legjobbjának - a norvég-magyar találkozóhoz hasonlóan - ezúttal is az ellenfél kapusát, Johanna Bundsent választották.

A magyar szövetség statisztikája szerint a két csapat 26. alkalommal találkozott egymással, 18 magyar győzelem és négy döntetlen mellett ez volt a negyedik svéd siker.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×