eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Budapesten lesz a 2019-es öttusa-világbajnokság

A Nemzetközi Öttusa Szövetség tbiliszi kongresszusán hivatalossá vált, hogy 2019-ben Budapest adhat otthont a felnőtt világbajnokságnak és azzal párhuzamosan a laser-run vb-nek.

Nagy sportdiplomáciai sikereket aratott a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) tbiliszi kongresszusán a magyar sportági szövetség (MÖSZ): egyrészt hivatalossá vált, hogy 2019-ben Budapest adhat otthont a felnőtt világbajnokságnak és azzal párhuzamosan a laser-run vb-nek, másrészt az idei nemzetközi viadalok közül a székesfehérvári junior vb érdemelte ki a legjobban megrendezett verseny díját.

A MÖSZ honlapján olvasható beszámoló szerint a grúz fővárosban Bretz Gyula elnök és Simóka Beáta elnökségi tag képviselte a magyar szövetséget. Emlékeztetnek, hogy a 2019-es két vb előtt - a laser-run azaz lézerlövészetes futás a lövészetből és futásból álló szakasz, a "kombinált szám" új elnevezése - 2018-ban öt nemzetközi verseny megrendezésére készül a MÖSZ: lesz nemzetközi fedettpályás viadal, felnőtt Európa-bajnokság, világkupa-forduló, egyetemi világbajnokság és katonai világbajnokság is Magyarországon.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×