eur:
395.31
usd:
372.34
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Őrült meccs a német rangadón

Négygólos előny sem volt elég a Dortmundnak a győzelemhez a német labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján, melyen döntetlent játszott a vendég Schalkéval.

A hazai csapat a 12. percben szerzett vezetést, a 25.-ben pedig már négygólos előnyben volt (Pierre-Emerick Aubameyang, Mario Götze, Raphael Guerreiro volt eredményes, míg Benjamin Stambouli öngólt szerzett).

A vendégek a második felvonás közepén előbb négy perc alatt felzárkóztak két találatra, majd a 72. percben Pierre-Emerick Aubameyang kiállítását követően emberelőnybe kerültek. A Schalke nagy és eredményes hajrát nyitott: a 86. percben már csak egy gól volt a hátránya  Daniel Caligiuri második gólja után, a 94.-ben pedig egyenlített Naldo révén.

A döntetlennel tovább tart a BVB vesszőfutása: a dortmundi csapat szeptember 30-án győzött legutóbb a bajnokságban, azóta hat meccsen mindössze két pontot szerzett. A Schalkénak viszont immár hét mérkőzés óta tart a veretlenségi sorozata a Bundesligában.

A magyar válogatott Gulácsi Péter kezdő volt az RB Leipzigben, amely otthon két góllal nyert a Werder Bremen ellen.

Eredmények

Borussia Dortmund-Schalke 04 4-4 (4-0)

Augsburg-Wolfsburg 2-1 (0-1)

Eintracht Frankfurt-Bayer Leverkusen 0-1 (0-0)

Freiburg-Mainz 2-1 (0-0)

RB Leipzig-Werder Bremen 2-0 (1-0)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×