eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Olaszország mégis ott lehet a futball-világbajnokságon?

Olaszország mégis ott lehet a futball-világbajnokságon?

Egy perui képviselőnő indítványa miatt a dél-amerikai ország válogatottja lemaradhat az oroszországi vb-ről. Az olaszok már reménykednek...

Olaszország már elsiratta világbajnoki álmait, a Svédország elleni pótselejtezőn kiderült, hatvan év után a squadra azzurra nélkül rendezik a legnagyobb tornát. Reménykedni persze lehet, és a legnagyobb olasz sportlap, a La Gazzetta dello Sport arról ír, hogy nyílhat egy hajszálnyi esély a válogatott előtt.

A perui parlament ifjúsági és sportbizottságának elnöke dobhat mentőövet. Paloma Noceda olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely állami irányítás alá vonná az ország labdarúgó-szövetségét, ez pedig kellemetlen következményekkel járna a világbajnoki szereplést szintén pótselejtező kivívó perui válogatottra. A kormányzati beavatkozást ugyanis a nemzetközi szövetség (FIFA) szigorúan tiltja, ilyen esetben rendszerint felfüggeszti az adott nemzeti szövetség tagsági jogát, így a válogatott sem szerepelhet hivatalos mérkőzéseken.

Így jött képbe az olasz remény, amelyet persze megelőz a Peru ellen a pótselejtezőn elbukó Új-Zéland vagy a dél-amerikai selejtezőn hatodik Chile esélye. Az olasz fogadóirodák egyelőre 50 az 1-hez kínálják annak az esélyét, hogy a válogatott mégis ott lesz a világbajnokságon.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×