eur:
395.24
usd:
372.25
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Kéz a kézben juthat tovább a Juventus és a Barcelona

Kéz a kézben juthat tovább a Juventus és a Barcelona

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében hat hely már elkelt, a szerda este pályára lépő csapatok közül a Paris Saint-Germainnek és a Bayern Münchennek már nincs miért izgulnia. Ugyancsak továbbjutott a kedd esti szereplők közül a Manchester City, a Besiktas, a Tottenham és a Real Madrid is. Várhatóan három-négy csapat az esti találkozókon csatlakozik a már a tavaszra készülhetőkhöz.

Az A csoportban José Mourinho együttese akár egy döntetlennel, akár, amennyiben a Benfica megszerzi első pontját, még egy vereséggel is biztosíthatja a továbbjutást. A fentiekből következően ugyan a forduló előtt még nem biztos a helye a nyolcaddöntőben, de a meccse előtt, mivel a moszkvai 90 percet korábban rendezik, már az lehet.

Reálisan a csoport második továbbjutó helyéért lesz nagyobb tusa a hátralévő két fordulóban. Ebben a tekintetben a CSZKA ma lépéselőnybe kerülhet a Basellel szemben, de az utolsó fordulóban, noha mindkét csapat idegenben játszik majd, a svájciaknak lesz könnyebb feladata. Ők „csak” a Benficához látogatnak, ellenben az (egykori) orosz katonacsapat az Old Traffordra megy.

A csoport: CSZKA Moszkva (orosz)-Benfica (portugál) 18.00, FC Basel (svájci)-Manchester United (angol) 20.45. A csoport állása: 1. Manchester United 12 pont, 2. Basel 6, 3. CSZKA Moszkva 6, 4. Benfica 0.

A B csoportban még nyitott kérdés, hogy melyik csapat megy tovább az első, s melyik a második helyen. Ha a PSG ma legyőzi a Celticet, még a Bayern győzelme esetén is páholyba kerül, ahhoz, hogy ebben az esetben elveszítse az első helyét, a záró fordulóban négy góllal kellene kikapnia az Allianz Arénában. (Kicsit) érdekes lehet, melyik gárda marad versenyben az Európa Ligában, a papírforma szerint – noha Jupp Heynckes, a Bayern edzője, túl azon, hogy Manuel Neuer még mindig nem tud védeni, töb kulcsjátékosát is otthon hagyta – ez is az utolsó körben dől majd el. A Celtic az esélyesebb erre, otthon elég lesz ehhez egy döntetlen az Anderlecht ellen.

B csoport: Paris Saint-Germain (francia)-Celtic Glasgow (skót) 20.45, RSC Anderlecht (belga)-Bayern München (német) 20.45. A csoport állása: 1. PSG 12 pont, 2. Bayern 9, 3. Celtic 3, 4. Anderlecht 0.

A C csoportban az Atléticónak már kevesek a döntetlenek, mindenképpen legalább két gólt szerezve győznie kell majd december 5-én a Stamford Bridge-en, s ez is csak akkor elég, ha ma a Chelsea kevesebb pontot szerez nála. Ha Antonio Conte együttese nyer, már biztos továbbjutó. Ez utóbbi esetben marad még az Atléticónak egy vékony szalmaszál: meg kell nyerni mindkét hátralévő mérkőzését, s aztán kiszurkolni, hogy az olaszok Rómában ne győzzenek az azeri bajnokcsapat ellen.

C csoport: Qarabag (azeri)-Chelsea (angol) 18.00, Atlético Madrid (spanyol)-AS Roma (olasz) 20.45. A csoport állása: 1. AS Roma 8 pont, 2. Chelsea 7, 3. Atlético Madrid 3, 4. Qarabag 2.

A D csoportban a Juventus a papírforma szerint, hiába nyerte meg eddig a mérkőzései felét, nem tud kiesni. Ha ma ki is kapna a Barcelonától, amely már egy döntetlennel is biztos továbbjutó, sőt csoportelső, a Sporting legfeljebb utolérheti pontszámban. A két gárda összevetésében az olasz a jobb, ebből következően a portugáloknak több pontot kellene szereznie idegenben a Barcelona ellen december 5-én, mint amennyit a Juve elvisz Pireuszból.

Van még egy kacifántos változat: az Olympiakosz megnyeri mindkét hátralévő mérkőzését, a Juve pedig veszít kétszer. Akkor a görögök mennek tovább, feltével hogy decemberi, a Juve elleni győzelmük „kiüti” a torinói 0-2-t.

D csoport: Sporting CP (portugál)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 20.45, Juventus (olasz)-FC Barcelona (spanyol) 20.45. A csoport állása. 1. Barcelona 10 pont, 2. Juventus 7, 3. Sporting 4, 4. Olympiakosz 1.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×