eur:
395.36
usd:
366.48
bux:
65560.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kemény ellentámadásba lendül a meglopott Nora Mörk

Kemény ellentámadásba lendül a meglopott Nora Mörk

Már 15 ember ellen tett feljelentést Nora Mörk. A világklasszis norvég kézilabdázó privát fényképeit a telefonjáról lopták el, most önkéntes segítőkkel vadászik a fotók illegális terjesztőire.

"Nem vicceltünk, amikor azt mondtuk, mindenkit feljelentünk, aki megosztotta Nora képeit" - közölte Thea Mörk, a közben már a Győrrel bajnoki meccset is lejátszó Nora Mörk szintén profi kézilabdázó ikertestvére. Éppen a larviki rendőrségről jött ki, miután leadta annak a 15 embernek a nevét és elérhetőségét, akik biztosan megosztották a nővére telefonjáról ellopott privát fényképeket. A fotók terjesztőinek adatait nagyrészt ismeretlen segítőktől kapták, és arra biztatnak mindenkit, hogy ha illegális felvételekre bukkannak, készítsenek fényképet a megosztójáról, és küldjék el nekik - derül ki a tv2.no cikkéből.

Kemény ellentámadásba lendül a meglopott Nora Mörk

Az elkövetőkre a norvég törvények szerint két évig terjedő szabadságvesztés várhat, de a gyakorlatban az illegális képek terjesztői 45-90 napos elzárással megúszták eddig. 

Az is kiderült, egy 20 éves norvég nő, Mia Landsem hívta fel Nora Mörk figyelmét arra, hogy vélhetően ellophatták a fényképeit. Landsem kifejezetten vadászik az interneten terjedő illegális felvételekre.

"Mindennap megnézem a gyanús oldalakat, és egyszer csak az egyik felhasználó Nora Mörk fotóit osztotta meg" - mondta a nő. Felvette a kapcsolatot egy ismerősön keresztül Thea Mörkkel. Landsem az IP-címe alapján ki tudta deríteni, hogy ki osztotta meg a fotót, így találták meg azt a húszas éveiben járó férfit, aki beismerte, hogy ellopta a Nora Mörk telefonjáról a védett tartalmat.

"Sosem adom ki ezeknek az embereknek az adatait a hatóságoknak, csak felveszem a kapcsolatot az áldozatokkal, elmagyarázom, hol találtam róluk gyanús felvételeket, és arra kérem őket, forduljanak a rendőrséghez" - mondta a leleplező, és hozzátette, mióta Mörk kiállt a nyilvánosság elé, még keresettebbek lettek az ellopott fényképek a neten, ezért folyamatosan kutatják, kik terjesztik még.

A norvég tv-csatorna megkeresett néhány embert, akit a képek megosztásával gyanúsítanak. Egyikük azzal védekezett, hogy egy ismerőse érdeklődött Mörk képei iránt, ő csak rákeresett, megtalálta, és elküldte neki. Egy másik férfi viszont azt állította, semmi köze az esethez, amjd amikor szembesítették a bizonyítékkal, lecsapta a telefont.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×