eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Hihetetlen, de bukták az olaszok a világbajnokságot

Hihetetlen, de bukták az olaszok a világbajnokságot

A négyszeres világbajnok csapat 1958 óta először nem lesz ott a vébén. Eddig 29 csapat részvétele biztos.

A svéd labdarúgó-válogatott jutott ki a 2018-as, oroszországi világbajnokságra, miután egygólos hazai győzelme után idegenben gól nélküli döntetlent ért el Olaszország ellen a hétfői világbajnoki pótselejtezőn.

Több vitatható bírói ítélet is született, az olaszok például egy, a svédek két tizenegyest "láttak" és emiatt reklamáltak a spanyol Mateu Lahoznál.

Hihetetlen, de bukták az olaszok a világbajnokságot

Az első félidő ugyanolyan feszült hangulatban telt, mint amilyen a solnai első összecsapás volt. Több vitatott jelenet is volt a találkozón, az olaszok egy buktatás utáni, míg a svédek két kezezés utáni 11-est kértek számon a spanyol játékvezetőn. A 20. perctől hatalmas mezőnyfölényben futballozott a négyszeres világbajnok olasz csapat, de a befejezések rendre pontatlanok voltak.

A folytatásra annyit változott a játék képe, hogy mivel a hazaiak egyre jobban kinyíltak, így a vendégek előtt is komoly lehetőségek adódtak gyors ellentámadások végén. Az olaszok hiába egykapuztak a meccs nagy részében, gólt nem tudtak szerezni, így 1-0-s összesítéssel alulmaradtak a párharcban.

A 2018-as labdarúgó-vébére kijutott válogatottak

Afrika (5 helye van a kontinensnek):

Egyiptom, Nigéria, Szenegál, Marokkó, Tunézia

Ázsia (4):

Irán, Japán, Koreai Köztársaság, Szaúd-Arábia

Dél-Amerika (4):

Brazília, Uruguay, Argentína, Kolumbia

Európa (13+1):

Oroszország (házigazda), Belgium, Németország, Anglia, Spanyolország, Lengyelország, Szerbia, Izland, Franciaország, Portugália, Svájc, Horvátország, Svédország

Észak- és Közép-Amerika (3):

Mexikó, Costa Rica, Panama

Interkontinentális pótselejtező (2):

--

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×