eur:
394.07
usd:
364.97
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szétlövéssel kaptak ki a magyar hokisok

Szétlövéssel kaptak ki a magyar hokisok

A magyar jégkorong-válogatott a harmadik helyen zárta a budapesti Tüskecsarnokban rendezett Négy nemzet tornát, miután a vasárnapi zárónapon szétlövéssel kikapott a japán együttestől.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány csapata - amely az áprilisi divízió I/A-s világbajnokságra készül - a tornagyőztes lengyelektől elszenvedett pénteki vereséget követően szombaton legyőzte az olasz gárdát, így - akárcsak Japán együttese - három ponttal várta a viadal második helyéről döntő zárómérkőzést.

Roland Divatház Négy nemzet torna, 3. forduló:

Japán-Magyarország 4-3 (1-2, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0) - szétlövéssel

A találkozó magyar mezőnyfölénnyel kezdődött, a japánok egy hazai korongeladást kihasználva így kissé meglepő módon szereztek vezetést: a lendületből jó ütemben érkező Furuhasi Makuru értékesítette a vendégek első helyzetét.

Nem kellett sokáig várni az egyenlítésre: magyar emberelőnyben a kapu mögé lekorcsolyázó csapatkapitány, Bartalis István passzolt remekül a kapu elé, Pavuk Attila pedig közelről nem hibázott. A folytatásban is többször szögezte kapuja elé a magyar csapat a divízió I/B-s ellenfelet, ennek eredményeként 23 másodperccel a harmad vége előtt a vezetést is megszerezte: Benk András lövését még hárította a japán hálóőr, ám Bartalis lecsapott a kipattanóra.

Szétlövéssel kaptak ki a magyar hokisok

A második húsz perc is magyar fölénnyel kezdődött, azonban ekkor is a japánok találtak be: Duschek Dávid védése után Kumagai Gosi kotorta a korongot a kapuba. Egy perc sem telt el, és ismét magyar előnyt mutatott az eredményjelző: Pozsgai Tamás erős távoli lövése után talált utat a pakk a hálóba (3-2).

A harmad második felét nagy hazai fölény jellemezte: míg az első felvonásban kétszer (10:5), addig a másodikban négyszer annyit lőttek kapura a magyarok (16:4), mint ellenfelük. A japánok olykor percekig nem tudtak kijönni saját harmadukból, ám újabb gól nem született a játékrészben.

A záró felvonásban is zömmel a japán kapu előtt zajlott a játék - 12 magyar kapura lövés mellett hat japánt láthatott a 2142 néző -, ám a lehetőséggel a japánok éltek: Hiromicsi Terao emberelőnyből egyenlített, így következhetett az ötperces hosszabbítás.

A három-három elleni ráadás végén fél percig emberelőnyben, négy a három ellen játszhatott a magyar csapat, de nem tudott betalálni. A szétlövés során hazai részről Sarauer Andrew és Hári János volt eredményes, míg Dansereau Keegan, Bartalis István és Vas János hibáztak az első öt lövőből, s a japánoktól is ketten találtak be. A hatodik sorozatban Hári próbálkozott ismét, ám nem járt sikerrel, míg Takagi Kenta másodszor is gólt ütött, így a japánok szerezték meg a második helyet.

"A csapat teljesítménye biztató volt, ám a jégkorongban sokszor megtörténik, hogy ha nem sikerül megszerezni a győztes gólt, a döntő találatot, nem használja ki egy csapat a helyzeteit, azt az ellenfél megbünteti" - értékelt Jarmo Tolvanen, aki hozzátette, csak a gól hiányzott, a jó játék megvolt. Kiemelte, a korong nélküli hatékonyságon szeretne javítani az együttessel.

A magyar válogatott februárban Lengyelországban három vb-ellenféllel is találkozik felkészülési tornán: a házigazda lengyel, az olasz és a kazah csapat ellen is jégre lép. Az áprilisi budapesti világbajnokságon a szlovén és a brit csapat lesz még a magyar válogatott riválisa.

korábban:

  • Olaszország-Lengyelország 4-3 (3-1, 1-1, 0-1)

szombaton játszották:

  • Magyarország-Olaszország 5-2 (2-1, 0-1, 3-0)
  • Lengyelország-Japán 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

pénteken játszották:

  • Lengyelország-Magyarország 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
  • Japán-Olaszország 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)

A végeredmény: 1. Lengyelország 6 pont, 2. Japán 5, 3. Magyarország 4, 4. Olaszország 3

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×