eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nem ment a Szegednek a BL-ben

A MOL-Pick Szeged 34-31-re kikapott a német bajnok Rhein-Neckar Löwen csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában, vasárnap.

A hazaiak keretéből Zubai Szabolcs és a spanyol Pedro Rodriguez hiányzott a találkozón, amit jobban kezdtek a vendégek. A Szeged csak az orosz Szergej Gorbok eredményességének köszönhetően tudta tartani magát (6-9). A svájci Andre Schmid vezérletével őrizte előnyét a pontosabban kézilabdázó Löwen, és bár a házigazdák időről időre felzárkóztak, a szünetben már ötgólos hátrányban voltak (14-19).

A Veszprém elleni, két héttel korábbi rangadó elvesztése ellenére telt ház volt az Újszegedi Sportcsarnokban, de a csalódott szurkolók az első félidő végén már hangot adtak elégedetlenségüknek.

A második felvonásban igyekezett felzárkózni a csongrádi együttes, de úgy tűnt, nincs esélye, mert a támadásban és védekezésben is hatékonyabb Löwen tovább növelte a különbséget (19-27). A vendégek gyakran támadtak létszámfölényben, mert levitték a kapusukat, ám a magyar csapat nem tudta kihasználni ezeket a szituációkat.

A hazaiak a hajrában csökkentették a hátrányukat, de a németek végig vezetve, magabiztosan győztek (31-34).

A mezőny legeredményesebb játékosa Andre Schmid volt, aki 14 lövésből tíz gólt szerzett.

A szegediek jövő szombaton Faluvégi Rudolf együttese, a francia HBC Nantes ellen folytatják szereplésüket a BL csoportkörében.

Eredmény, férfi Bajnokok Ligája, 6. forduló, A csoport:

MOL-Pick Szeged - Rhein-Neckar Löwen (német) 31-34 (14-19)

a Szeged gólszerzői: Bodó, Zsitnyikov 5-5, Gorbok, Sigurmannsson 4-4, Bánhidi, Skube, Balogh Zs. 3-3, Gaber, Sostaric, Källman, T. Petrus 1-1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×