eur:
392.89
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Célratörő, kemény, megköveteli a rendet - így emlékeznek Leekensre

Célratörő, kemény, megköveteli a rendet - így emlékeznek Leekensre

Vannak magyar kapcsolatai Georges Leekensnek, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányának. Az InfoRádiónak Bálint László és Disztl László beszélt a belga szakemberről.

Bálint László volt az első magyar futballista, aki a szocialista rendszerben hivatalosan külföldre szerződhetett. A védő 1979-ben igazolt az FC Bruges együtteséhez, ahol Georges Leekens volt a csapattársa.

„Két évig játszottunk együtt, mi voltunk a két középső védő. Sikeres éveket töltöttünk együtt, bajnoki címet és kupát is nyertünk. Szobatársak és jó barátok voltunk, később is tartottuk a kapcsolatot” - emlékezett vissza az egykori 76-szoros válogatott.

Bálint László kiemelte: Leekens játékosként célratörő volt, s egy nyitott egyéniség, aki a környezetével jól megérti magát.

Úgy vélekedett, a belga edző jó választás a magyar válogatott élére.

„Figyeltem az edzői karrierjét, szép eredményeket ért el. Azt a belga szakemberek elismerik, hogy ennek a mostani, sikeres belga válogatottnak ő rakta le az alapjait, sok fiatal játékosnak lehetőséget adott. Nem lehet azt mondani, hogy kontár lenne” - fejtette ki.

Bálint László azt mondta: szimpatikus, hogy Leekens nem hoz nagy stábot magával, magyar edzőket vesz maga mellé, és eredménycentrikus szerződést írt alá.

Mindez azt támasztja alá, hogy komolyan gondolja a feladatot.

A korábbi szövetségi kapitány szerint a belga edző segíthet az utánpótlás-nevelésben és a klubokat is hasznos tanácsokkal láthatja el.

„Pozitív színfoltja lesz a magyar futballnak.”

Szintén jó véleménnyel van Georges Leekensről Disztl László, aki a Bruges-ben játékosa volt. Sőt, az edző szorgalmazta a leigazolását.

„Ő vitt ki Bruges-be. Két évig dolgoztunk együtt, bajnokságot és kupát nyertünk, pályafutásom legsikeresebb évei voltak azok. Nagyszerű volt a kapcsolat köztünk. Egy

határozott, kemény ember, megkövetelte a rendet, a fegyelmet, de jó csapatépítő” 

- mondta a volt 28-szoros válogatott védő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Egyhetes csúcsára ért a forint

Egyhetes csúcsára ért a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×