eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Már temetik a Real Madridot

Már temetik a Real Madridot

A madridi sajtó már temeti a Real Madrid bajnoki reményeit, noha alig jár túl az idény az egynegyedén. A vasárnap délután Gironában az újonc ellen vereséget szenvedő gárda az első tíz fordulóban már tíz pontot veszített, s hátránya nyolc pont a Barcelonával szemben.

Zinedine Zidane a sérülések miatt ezúttal is tartalékosan felállni kényszerülő csapata Isco góljával vezetést szerzett a találkozó elején, de a Girona fordítani tudott. Az újonc a második félidőben lesgóllal szerezte meg a győzelmet (ezt a Marca nagy terjedelemben elemzi is), de

a játék képe alapján megérdemelt a győzelme.

Nacho, a Real Madrid középhátvédje azt mondta a mérkőzés után, hogy „a nyolcpontos hátrány nagyon sok, nehéz feladat előtt állunk, de mi a Real Madrid vagyunk, soha nem adjuk fel.” Nagyjából ez a maximum, amit ebben a helyzetben mondhat.

A vereséggel megszakadt egy sorozat, a bajnoki címvédő 13 idegenbeli találkozón győzött előtte, sorozatban. A két nagy madridi sportnapilap közül az AS a Real Madrid Waterloo-járól írt, a Marca úgy véli, hogy „A Real Madrid nemmel szavazott a ligára”.

A két lap egyedül Isco teljesítményét tartotta elfogadhatónak Zidane játékosai közül.

A barcelonai Sport a +8 jelzés elé a Barça játékosai „nevében” írt: „Köszönjük, Girona!”

Az utóbbi időben sokat kritizált Karim Benzema a 250. bajnoki mérkőzését játszotta a Real Madrid színeiben. Egyetlen francia játékos játszott nála többet a spanyol élvonalban: Antoine Griezmann.

A spanyol első osztály történetében mindössze három csapat nyert az idény közbeni nyolcpontos hátrányát ledolgozva bajnoki címet: a Barcelonaa 1991–1992-ben és 1998–1999-ben, valamint a Valencia 2003–2004-ben.

Primera Division, 10. forduló:

Getafe–Real Sociedad 2-1, Sevilla–Leganés 2-1, Alavés–Valencia 1-2, Atlético Madrid–Villarreal 1-1, Athletic Bilbao–FC Barcelona 0-2, Girona–Real Madrid 2-1, Eibar–Levante 2-2, Málaga–Celta Vigo 2-1, Espanyol–Real Betis, Las Palmas–Deportivo (mindkét mérkőzést ma, hétfőn rendezik). Az élcsoport: 1. Barcelona 28 pont, 2. Valencia 24, 3. Real Madrid 20, 4. Atlético Madrid 20.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×