eur:
393.5
usd:
367.87
bux:
66256.13
2024. április 24. szerda György
Gulácsi Péter óriási meglepetést okozott

Gulácsi Péter óriási meglepetést okozott

Jupp Heynckes irányításával az „igazi Bayern” játszott a Bundesliga hétvégi fordulójában. Gulácsi Péter csapata meglepte az eddig veretlen Borussia Dortmundot. Nem megy otthon (sem) a Herthának.

A német bajnokságban a visszatérő Jupp Heynckes 5-0-s győzelemmel kezdett a Bayernnel. A 72 éves tréner nem okozott meglepetést, azt a kezdő tizenegyet írta fel a meccs előtt, amelyre az őt ismerők számítottak. Kényszerűségből Ulreich maradt a kapus, előtte Kimmich, Boateng, Hummels és Alaba alkotta a védelmet, Javi Martinez és Thiago előtt pedig Robben, Thomas Müller és Coman, illetve legelöl Lewandowski kezdett. Alkalmasint ez a tizenegy Heynckes álomcsapata az idényben, a két sérülttel, Manuel Neuerrel és Franck Ribéryvel kiegészítve. A freiburgi Schuster öngólja után Kimmich, Thiago, Coman és Lewandowski is szerzett egy-egy gólt, minden szép és jó volt a bajorok szempontjából – kivéve, hogy Javi Martínez is megsérült, le kellett cserélni.

A forduló meglepetését az RB Leipzig okozta azzal, hogy idegenben 3-2-re legyőzte a Borussia Dortmundot. A sárga-feketék az előző 41 hazai bajnoki találkozójukon egyszer sem kaptak ki, mint ahogyan ez volt az volt az első bajnoki vereségük a 2017–2018-as idényben.

Gulácsi Péter kétségtelenül hibázott a svájciak elleni válogatott mérkőzésen, de ettől megtartotta a helyét a lipcsei csapatban. A svájciak harmadik számú kapusa, Yves Mvogo ült a vendégek kispadján, a fogműtétje után újra harcképes Roman Bürki, a helvétek második számú kapusa pedig a Dortmund hálóját őrizte. A lipcsei védelem egyedül Aubameyanggal nem bírt: a legjobb dortmundi támadó lőtte az első gólt, majd a hajrában kiharcolt, aztán értékesített egy tizenegyest – de közben az előző bajnokság ezüstérmese Sabitzer, Poulsen és Augustin révén három gólt is berámolt a listavezető dortmundiaknak.

Gulácsi Péter óriási meglepetést okozott

A Hoffenheim 2-2-re végzett az Augsburggal, Szalai Ádám még mindig sérült, nem nevezték a mérkőzésre. Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC a mostani őszön nem tudja megismételni 2015 és 2016 őszi, kivételes formáját. Ezúttal 2-0-ra kikapott a berlini Olimpiai Stadionban a Schalke 04-től. A Hertha a teljes második félidőt emberhátrányban játszotta végig Haragucsi kiállítása miatt, akkor lőtte Goretzka és Burgstaller is a gólját. A berliniek a 13. helyen állnak, kilenc ponttal. Tavaly ilyenkor a harmadik helyen álltak, tizenhéttel, két éve a negyediken posztoltak, 14-gyel.

Bundesliga, 8. forduló

Bayer Leverkusen–Wolfsburg 2-2

Werder Bremen–Mönchengladbach 0-2

Borussia Dortmund–RB Leipzig 2-3

Bayern München–Freiburg 5-0

Hannover–Eintracht Frankfurt 1-2

Hertha BSC–Schalke 04 0-2

Hoffenheim–Augsburg 2-2

Mainz–Hamburger SV 3-2

VfB Stuttgart–Köln 2-1

Az élcsoport: 1. Borussia Dortmund 19 pont, 2. Bayern München 17, 3. RB Leipzig 16, 4. Hoffenheim 15.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×