eur:
394.22
usd:
371.37
bux:
66534.28
2024. április 16. kedd Csongor
Messi bizonyította, hogy Isten létezik

Messi bizonyította, hogy Isten létezik

Lionel Messi vezérletével egygólos hátrányról fordítva 3-1-re győzött kedden az argentin labdarúgó-válogatott Ecuador vendégeként, sikerével pedig kijutott a 2018-as oroszországi világbajnokságra.

A legutóbb vb-ezüstérmes együttesnek nem indult jól a dél-amerikai selejtezősorozat utolsó fordulója, ugyanis már az első percben hátrányba került. A folytatásban viszont a Barcelona sztárja mesterhármast ért el, mellyel csapata nemcsak megfordította és megnyerte a találkozót, hanem ki is jutott a vb-re, így 1974 óta ez lesz sorozatban a 12. részvétele.

 "Istennel egy magasságban" - írta címlapján az Ole című sportlap, de áradozott az FC Barcelona csatáráról mindenki. Bono, a U2 frontembere is "leborult előtte", koncertjük kezdetén úgy fogalmazott: "Köszönjük, Lionel Messi! Isten létezik!" Az ír zenekar késő estére halasztotta előadását az argentínai La Platában, hogy a mintegy 45 ezer néző végigizgulhassa a mérkőzést a rendezvénynek otthont adó stadion óriáskivetítőjén.

A mérkőzést Quitóban, közel 3000 méterrel a tengerszint felett rendezték, de Messin egyáltalán nem érződött, hogy légszomjjal küszködne, gálázott, s együttese mindhárom gólját ő szerezte.

Jorge Sampaoli szövetségi kapitány áradozott a csapatkapitányáról. "A futball tartozik egy világbajnoki címmel Messinek, és most lehetőséget kaptunk arra, hogy segítsünk ezt valóra váltani Oroszországban" - mondta Sampaoli, aki azt is hozzátette, a mérkőzés előtt arról beszélt a játékosaival, hogy ki kell juttatniuk Messit a vb-re, aztán végül épp fordítva történt.

Megdöbbentő, hogy mennyire Messire vannak utalva az argentinok, mert hiába vannak olyan csatáraik, mint Di Maria, Agüero, Higuain vagy Dybala, tavaly november óta csak Messi lőtt gólt a válogatottban.

"Kész őrület lett volna, ha nem jutunk ki - fogalmazott a lefújás után Messi, aki szerint a csapat megérdemli a részvételt. - Nem volt könnyű, különöüsen, hogy gyorsan hátráűnyba kerültünk, a körülmények is nehezek voltak, de végül minden jóra fordult. Fontos, hogy mindenki összefogjon, mert akkor lesz sikeres a nemzeti csapat."

 Elbukott Chile és Paraguay is

A kétszeres világbajnok argentinokon kívül Kolumbia és a szintén kétszeres vb-aranyérmes Uruguay kvalifikálta magát a vb-re az utolsó játéknapon: utóbbi hazai pályán 4-2-re verte Bolíviát, előbbi pedig 1-1-es döntetlent ért el Peruban. A limai találkozón mindkét félnek megfelelt a pontosztozkodás, mert a legutóbbi két Copa Americán győztes Chile 3-0-ra kikapott a már vb-résztvevő Brazília otthonában, így Peru ötödik helyezettként interkontinentális pótselejtezőt vívhat novemberben Új-Zélanddal. Az egyaránt 26 pontos Peru és Chile között mindössze két gól döntött a végelszámolásban, előbbi 27-26-os, utóbbi 26-27-es gólkülönbséggel zárt.

Dél-amerikai vb-selejtezők, 18. (utolsó) forduló

Paraguay-Venezuela 0-1 (0-0)

Brazília-Chile 3-0 (0-0)

Ecuador-Argentína 1-3 (1-2)

Peru-Kolumbia 1-1 (0-0)

Uruguay-Bolívia 4-2 (2-1)

A végeredmény: 1. (és vb-résztvevő) Brazília 41 pont, 2. (és vb-résztvevő) Uruguay 31, 3. (és vb-résztvevő) Argentína 28, 4. (és vb-résztvevő) Kolumbia 27, 5. (és pótselejtezős) Peru 26 (27-26), 6. Chile 26 (26-27), 7. Paraguay 24, 8. Ecuador 20, 9. Bolívia 14, 10. Venezuela 12

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×