eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nagy László visszavonul

Nagy László visszavonul

Nagy László visszavonul a válogatottságtól - jelentette be döntését a csapatkapitány a Magyar Kézilabda Szövetség hétfői sajtótájékoztatóján.

A 36 éves jobbátlövő elmondta, nem hivatkozik sérülésekre vagy családi elfoglaltságra, egyszerűen azért határozott így, mert a posztján a szegedi Balogh Zsolt és a veszprémi Ancsin Gábor "továbbviheti a stafétabotot".

"Az indok nagyon egyszerű, személyükben megoldott ez a poszt a válogatottban, mindketten bizonyították a nemzeti csapatban és a klubjukban is, hogy nemzetközi szintű a játékuk" - nyilatkozta Nagy László, aki megköszönte a korábbi szövetségi kapitányok meghívását.

"Rengeteg kellemes emlékem és élményem fűződik a válogatottbeli szerepléshez. Felemelő érzés volt az a szeretet, ami körbevett minket" - tette hozzá.

A jobbátlövő 1999-ben a Pick Szeged játékosaként mutatkozott be a felnőtt válogatottban, majd a Barcelonába igazolt, amellyel kétszer Bajnokok Ligáját nyert. Három évig (2009 és 2012 között) nem lépett pályára nemzeti színekben, de a londoni olimpia előtt Veszprémbe igazolt, és azóta ismét ő volt a csapatkapitány. Pályafutása során 199 válogatott mérkőzésen 728 gólt szerzett. Az athéni (2004) és a londoni olimpián (2012) negyedik, valamint a 2003-as és a 2009-es vb-n hatodik helyezett csapatnak is kulcsembere volt. Ötszörös magyar és négyszeres spanyol bajnok, háromszoros világválogatott, Magyarországon négyszer választották az év legjobbjának.

Kocsis Máté, az MKSZ elnöke elmondta, a szövetség tudomásul veszi a Telekom Veszprém játékosának elhatározását, és biztosította róla, hogy a közeljövőben bekapcsolódhat a sportág irányításba.

"Az elmúlt hetekben egyeztettünk, a döntést a szövetség természetesen tudomásul veszi" - fogalmazott Kocsis. Hangsúlyozta, az MKSZ igyekszik méltó rendezvénnyel megünnepelni azt a nagyszerű életpályát, amit a jobbátlövő bejárt.

"Már arról is elkezdtünk beszélgetni, miként csatlakozhat a sportág irányításába, hiszen eszébe sem jutott hátat fordítani magyar kézilabdának. A következő hetekben meg fogjuk találni a módját, hogy továbbra is tenni tudjon szeretett sportágáért" - mondta a szövetség elnöke.

Ljubomir Vranjes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya - egyben a Telekom Veszprém vezetőedzője - közölte, elveszítettek egy bálványt, a fiatalok példaképét, de ő is elfogadja Nagy László döntését.

"Edzőként nagy veszteség, és bár most nehéz, de előre kell tekintenünk. Remek pályafutást tudhat maga mögött, nehéz lesz pótolni a világ egyik legkiválóbb jobbátlövőjét, ám több jó játékosunk van a posztján" - nyilatkozta.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×