eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kiakadtak a szurkolók Piquére

Kiakadtak a szurkolók Piquére

Feldühödött drukkerek fogadták a spanyol labdarúgó-válogatott edzőtáborában Gerard Piquét, az FC Barcelona világbajnok védőjét.

A 30 éves futballista vasárnap voksolt a katalán függetlenségi népszavazáson, valamint szégyenletesnek nevezte a referendummal kapcsolatban történteket.

Ezt követően Piqué hétfőn már Madridban, a válogatott főhadiszállásán edzett, de a drukkerek folyamatosan fütyülték, pfujolták, különböző szidalmakkal illeték, s

transzparensekkel fejezték ki nemtetszésüket, az egyiken a "gusztustalan" felirat volt olvasható.

Julen Lopetegui szövetségi kapitány elmondta: a 91-szeres válogatott Piqué jól kezelte a helyzetet, motiváltnak és lelkesnek tűnt. A szakember hozzátette, hiba lett volna zárt kapuk mögött tartani a tréninget, ugyanis a szurkolóknak joguk van a véleménynyilvánításhoz, szerinte azonban a mostani egy elég kellemetlen helyzet, ezért józan gondolkodásra kéri a drukkereket.

Piqué még vasárnap mondta azt, hogy ha a Lopetegui arra kéri, elhagyja a nemzeti csapatot. A Barca világ- és Európa-bajnok hátvédje a jövő évi világbajnokság után nem lesz többé válogatott.

Vasárnap Katalóniában önrendelkezési népszavazást tartottak, hogy jogot szerezzenek egy független állam létrehozására. A spanyol kormány ugyanakkor alkotmányellenesnek nyilvánította a szavazást, és a rendőrség több helyen intézkedett a betiltott függetlenségi referendum ellen. A katalán egészségügyi szolgálat tájékoztatása alapján vasárnap estig 844 ember sérülését kellett kórházban kezelni - közülük kettő állapota volt súlyos -, az összetűzésekben 33 rendőr is megsérült.

A spanyolok hárompontos előnnyel vezetik a G jelű selejtezőcsoportot Olaszország előtt, pénteken Albániát fogadják, három nappal később pedig Izraelben lépnek pályára.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×