eur:
393.09
usd:
367.29
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Még a futballmez nyaka is politizál Barcelonában

Még a futballmez nyaka is politizál Barcelonában

A Barcelona továbbra is százszázalékos a spanyol labdarúgó-bajnokságban, de a Las Palmas elleni meccsen legkevésbé a foci volt a fontos. Le sem akarták játszani a mérkőzést, végül nézők nélküli politikai csata lett belőle.

Spanyolországban a Barcelona zárt kapuk mögött verte meg 3-0-ra a Las Palmast. Kevésen múlt, hogy lejátszották a mérkőzést, a katalóniai referendum miatti belpolitikai helyzetre tekintettel a klub vezetői kérték a találkozó elhalasztását. A játékosok egy része szívesen játszott volna, mások, elsősorban a csapat katalán tagjai, úgy vélték, az erőszakos cselekmények után, amellyel meggátolták egy demokratikus államban, hogy emberek szavazhassanak, nem szabad játszani. (Piqué hangoztatta leginkább ezt a véleményt.)

Még a futballmez nyaka is politizál Barcelonában

A Las Palmas közleményben jelezte, játékosai, kifejezésre juttatva, hogy

az egyesület a spanyol egység mellett foglal állást,

az ország zászlóját viselik majd a mezükön. Ugyanakkor a Barcelona vezetői úgy döntöttek,

kivételesen a katalán zászló nem lesz a Barça-mez nyakán.

„De ott lesz a szívekben, a fejekben” – tették hozzá. Két vezetőségi tag, Carles Villarubi alelnök és Jordi Mones elnökségi tag annyira nem értett egyet azzal, hogy bár zárt kapuk mögött, de mégis lejátszották a találkozót, hogy lemondtak a klubnál viselt tisztségükről. A mérkőzésen Sergi Busquets szerezte meg az első gólt, majd a második félidőben Lionel Messi lőtt még két gólt. Az argentin tíz gólt jegyzett már a bajnoki idényben.

A Real Madrid Isco révén szerzett vezetést az első félidőben a Bernabéuban az Espanyol ellen. Isco a második félidőben lőtt még egyet. Daniel Carbajal szívproblémája miatt új jobbhátvéd játszott a „fehéreknél”, a 18 éves, de már háromszoros marokkói A-válogatott Achraf Hakimi.

Továbbra is jól megy a Sevillának, amely Ever Banega tizenegyesgóljával és Luis Muriel találatával győzte le a Málagát. Az Atlético botlott, gól nélküli döntetlenre végzett a Leganes pályáján. Különleges meccset vívott a Real Sociedad és a Betis. Egyik csapat sem vezetett a meccs alatt két góllal, 4-4-re végeztek.

Primera División, 7. forduló

Barcelona–Las Palmas 3-0

Real Sociedad–Betis 4-4

Leganés-Atlético Madrid 0–0

Levante-Alavés 0-2

Deportivo–Getafe 2-1

Sevilla–Málaga 2-0

Celta Vigo–Girona 3-3

Valencia–Athletic Bilbao 3-2

Villarreal–Eibar 3-0

Real Madrid–Espanyol 2-0

Az élcsoport: 1. Barcelona 21 pont, 2. Sevilla 16, 3. Valencia 15, 4. Atlético Madrid 15, 5. Real Madrid 14.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×