eur:
393.85
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Téli olimpiával kacérkodik Budapest

A Magyar Olimpiai Bizottság jelezte a téli olimpiai pályázatra készülő osztrák szervezeteknek, hogy Magyarország szívesen adna otthont a korcsolyaszámoknak - mondta Kulcsár Krisztián, a szervezet elnöke.

A MOB elnöke a TV2 I/I Azurák Csabával című műsorában mondta, hogy „hajlandók vagyunk arról tárgyalni, hogy egyébként itt Magyarországon egy ultramodern és minden feltételnek megfelelő létesítményben lehessen megrendezni a korcsolyaszámokat”. A  jégcsarnok 2021-re készülhet el Budapesten.

Osztrák részről Innsbruck pályázna a 2026-os téli olimpiára. A pályázatról október 15-én regionális népszavazást tartanak. Kulcsár Krisztián úgy tudja, Tirolban jelenleg a rendezés mellett állók vannak többségben - írta a 444.hu.

A MOB elnöke a nyári olimpiával kapcsolatban azt mondta, hogy

népszavazást kell tartani, mielőtt újabb nyári olimpiai pályázatot adna be Budapest. 

A NOB múlt héten döntött a 2024-es és a 2028-as játékokról is, Párizs és Los Angeles lett a befutó, így csak a 2032-es olimpia jöhet szóba.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×