eur:
394.94
usd:
371.25
bux:
66345.78
2024. április 16. kedd Csongor
Kemény döntést hozott meg Nikolics Nemanja

Kemény döntést hozott meg Nikolics Nemanja

Inkább a klubcsapatában, a Chicago Fire-ben szeretne jól futballozni, ezért továbbra sem akar a magyar válogatottban játszani Nikolics Nemanja, de állítja, szó sincs róla, hogy lemondta volna a válogatottságot.

Nikolics a D. C. United elleni, magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett meccsen beállította Ante Razov 17 éve fennálló klubcsúcsát azzal, hogy csapata 3–0-s győzelméhez idénybeli 18. góljával járult hozzá, és az MLS rájátszásába szinte biztosan bejut csapata, a Chicago Fire.

A 29 éves csatár a Nemzeti Sportnak éppen ezzel indokolta újabb döntését, hogy a szeptemberben önként kihagyott világbajnoki selejtezők után az októberi tétmeccsekre sem tér haza a magyar válogatottba. 

"A két szeptemberi mérkőzést azért mondtam le, mert a Chicagóra szerettem volna összpontosítani, és ez most, az alapszakasz végéhez és a rájátszás rajtjához közeledve sincs másként.

Jelen helyzetben kötelességem itt maradni és segíteni"

- mondta Nikolics, de hozzátette, sohasem jutott eszébe lemondani a válogatottságot.

" Két-három hónap türelmet kértem Bernd Storcktól, aki korrekt volt, megértette érveimet. Aki azt gyanítja, harag van köztünk, téved, ha a kapitány számít rám, a következő selejtezősorozatban a rendelkezésére állok" - nyilatkozott a csatár, és jelezte, nem hagyja cserben a nemzeti együttest, mert az utóbbi időben amúgy sem volt meghatározó játékos, mert nem kapta meg azt a bizalmat, mint a klubjaiban. Rettenetesen nehéz volt a döntést meghoznia, ám ez egyszer a saját érdekeit nézte.

"A portugálok elleni vereséggel eldőlt, hogy a válogatottnak sajnos már nincs esélye kijutni a világbajnokságra, Chicagóban viszont tehetek azért, hogy büszkévé tegyem az otthoniakat.

Szerintem nagy szó, hogy az MLS gólkirályi címéért egy magyar támadó verseng David Villával"

- mondta Nikolics Nemanja.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nincs megállás, tovább esnek a tőzsdék

Nincs megállás, tovább esnek a tőzsdék

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hazai blue chipek közül az OTP teljesít a legrosszabban, a Magyar Telekom árfolyama azonban emelkedik, miután célár-emelés érkezett a részvényre. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:23
2024. április 16. 14:48
×
×
×
×