eur:
395.68
usd:
372.06
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nem látja a messiást Hosszú Katinka

Nem látja a messiást Hosszú Katinka

A háromszoros olimpiai bajnok szerint közösen kell azon dolgozni, hogy átlátható rendszer alakuljon ki az úszósportban.

Hosszú Katinka úgy látja, már elkezdődött a pozitív változás az úszósportban.

„Az, hogy változás van, az már önmagában pozitív: nem az van, mint ami mindig volt. Egyre többen felállnak és elmondják, ha valamilyen problémájuk van. Ismételni tudom magam: ez már önmagában egy nagy előrelépés, de úgy vélem, nagyon hosszú folyamat lesz” - mondta a háromszoros olimpiai bajnok a zoom.hu-nak nyilatkozva.

A sportoló arról is beszélt, mire számít a jövőben.

„Nem lesz messiás, nem lesz az, hogy egyik napról a másikra minden rendben lesz.

Ahogy mondtam, úgy gondolom, hogy dolgoznunk kell közösen azon, hogy tényleg egy átlátható rendszer alakuljon ki az úszószövetségben és mindenki úgy érezze, hogy azt kapja, amit megérdemel, ami már előre le volt fektetve” - fejtette ki.

Hosszú Katinka arra nem kívánt válaszolni, hogy milyen típusú elnököt tartana megfelelőnek a szövetség élére a jövő vasárnapi közgyűlésen.

Elárulta, hogy mennyit vett ki belőle a hazai vb-n, amelyen négy érmet szerzett.

„Nem is fizikálisan éreztem azt, hogy elfáradtam. Az olimpián is nagy volt a nyomás, és hogy hazajöttem a vb-re felkészülni, az megint egy másik szint volt: inkább mentálisan fáradtam el, mintsem fizikálisan, úgyhogy ahogy vége lett a vb-nek és a világkupának, szinte új erővel kezdtem el az edzéseket. Megvannak ugye az új célok, köztük a tokiói olimpia, de azért nagy kő esett le a szívemről, hogy a világbajnokság úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Most már tényleg azt mondhatom, hogy eljutottam egy olyan szintre a pályafutásomban, hogy azért csinálom, hogy megnézzem, még mit lehet elérni. De úgy gondolom, hogy amit lehetett, azt azért már elértem” - emelte ki.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×