eur:
394.29
usd:
371.71
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Kulcsár Krisztián: Budapest adta meg a végső lökést

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerdán Limában döntött arról, hogy a 2024-es ötkarikás játékokat Párizs, a 2028-as olimpiát pedig Los Angeles rendezheti meg. A budapesti események nem kerültek szóba, de a téma ott volt a levegőben.

"Mindenkinek a fejében ott van, hogy Budapest adta meg a végső lökést ahhoz, hogy a jelenlegi helyzet kialakulhasson, de erről nem esik szó. Azzal, hogy két jelölt maradt, és hogy előre megállapodtak, kissé unalmassá tették a helyszínválasztás legizgalmasabb részét, a szavazást" - mondta a helyszínen tartózkodó Kulcsár Krisztián a Nemzeti Sportnak. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint informális beszélgetések keretében előjött témaként a magyar főváros visszalépése, de hivatalosan nem hangzott el sem Budapest, sem Róma, sem Boston neve.

Arra a kérdésre, hogy biztatták-e Magyarországot, hogy ismét pályázzon, Kulcsár Krisztián azt mondta:

"Ez most nem téma.

Ugyanakkor viszont látni kell, hogy a pillanatnyilag a Nemzetközi Olimpiai Bizottság legnagyobb gondja – persze a doppingkérdésen és a napi problémákon túl – éppen a helyszínek kijelölése. Emiatt tartunk ott, hogy egyszerre két városnak is odaítélték a rendezési jogot és hogy biztatják a potenciális jelentkezőket. Nyilván mindenki örül, ha minél nagyobb számban jelentkeznek a városok rendezőnek, de azt azért nem állítanám, hogy név szerint minket bombáznának".

A NOB ülése még nem ért véget, pénteken arról szavaznak, hogy Schmitt Pál bekerül-e a NOB vezető testületébe, a végrehajtó bizottságba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagyot ugrott a Revolut értéke, közel 26 milliárd dollárt érhet

Nagyot ugrott a Revolut értéke, közel 26 milliárd dollárt érhet

A Revolut egyik részvényese úgy véli, hogy a cég 45%-kal értékesebb, mint egy évvel ezelőtt - számolt be a Bloomberg. Bár a Schroders néhány millió fontos részesedése viszonylag kicsinek mondható a cég egészéhz képest, ez alapján a Revolut értéke a tavalyi 17,7 milliárd dollárról 25,7 milliárd dollárra nőhetett. A fintechek és a hagyományos bankok közötti versenyről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT konferenciáján. 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×