Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egyetemi katedrát kapott Csollány Szilveszter

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Új oktatója van a szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központnak: az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász Csollány Szilveszter tanítja a jövő testnevelő tanárait.

"Szokatlan módon kezdődött ez a kaland. Épp az egyik edzőteremben voltam, amikor odalépett hozzám az egyetem egy akkori végzős hallgatója, és azt kérdezte tőlem, hogy megadnám-e a számomat, mert a szombathelyi egyetemről keresnének. Aztán nem sokra rá érkezett is a hívás, hogy az egyetem vezetői azt szeretnék, ha én tanítanám a szertornát a hallgatóknak" - mesélte a nyugat.hu-nak Csollány Szilveszter.

A sportoló továbbra is Sopronban lakik, hetente egyszer tart órát az egyetemen, így ingázik.

Csollány azt mondja, hogy ez az első alkalom, hogy ebben a szerepkörben próbálja ki magát, de ő is és az egyetem vezetősége is elégedett lesz a munkával, akkor semmi akadálya a folytatásnak.

"Ez teljesen másfajta munka, mint az edzői. Itt azt kell megtanítanom, hogyan tanítsanak egy-egy elemet a diákoknak a leendő tanárok, milyen izmokat kell fejleszteni ahhoz, hogy végrehajtható legyen egy feladat. Bár a két műfaj, az edzősködés és az oktatás, nehezen összehasonlítható de talán azt mondanám, hogy ez a nehezebb. Mindenesetre most nagyon élvezem és bízom benne, hogy hosszú távon tudunk majd együtt dolgozni az egyetemmel" - mondta a gyűrű 2000-es olimpiai bajnoka.