Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Meglepően őszinte vallomás: Bernd Storck újra az andorrai kudarcról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vendégül látja az Andorrában a történelmi kudarcot a helyszínen végignéző szurkolók egy részét Bernd Storck, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, és elismeri, hibát követett el, amelyből tanult, és Lettország és Portugália ellen jó játékkal szeretnénk köszönetet mondani a kitartó közönségnek.

Csaknem kétszáz szurkolót lát vendégül a lettek és a portugálok elleni mérkőzésen Bernd Storck, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azok közül, akik ott voltak Andorrában, amikor a csapat legutóbb 1-0-s történelmi vereséget szenvedett. A német szakember a Nemzeti Sportnak adott interjúban azt mondta, sokan biztosították a támogatásukról, és arra biztatták, ne térjen le a megkezdett útról.

"Megértem, hogy mások meg elégedetlenek, végtére is egy csapatot elsősorban az eredményei minősítenek, de hiszek abban, hogy összeszedjük magunkat, és Lettország, majd Portugália ellen is a szebbik arcunkat mutatjuk" - mondta Storck, de szerinte 

a szurkolók nem voltak tisztában minden körülménnyel,

nem tudták, miért vetett be Andorrában számos nemzetközi szinten tapasztalatlan labdarúgót.

Kommunikációs hibának tartja már az Oroszország és Andorra ellenit a jövő keretének nevezni.

"Tanultam a hibámból.

A keret kialakításakor sokkal körültekintőbbnek kell lennem, és az érintetteket, valamint a szurkolókat is pontosabban kell tájékoztatni arról, mit miért teszek. A fiatalok önbizalmát akartam növelni azzal, hogy azt mondtam, a jövő keretében kaptak helyet. Ez azonban csakugyan visszaütött később" - ismerte el a kapitány. 

Azóta találkozott a válogatott tagjaival, kivesézték a történteket. Tudatosította bennük, mit jelent a válogatottban szerepelni, már mindenki tudja, mi a feladata, mindenki megkapta az egyénre szabott edzéstervét is. 

Ezúttal Gyurcsó Ádám és Lang Ádám sem kapott helyet a keretben, de Storck szerint

túlzás lenne őket bűnbaknak kikiáltani,

de elmondta nekik személyesen, mi nem nyerte el a tetszését. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bezárult előttük a válogatott kapuja. 

Bernd Storck úgy érzi, a Lettország és Portugália ellen következő két vb-selejtezőn lesz rajtuk némi nyomás, de igyekeznek jó játékkal kiszolgálni közönséget.

"A játékunkkal szeretnénk köszönetet mondani

azoknak, akik kitartottak mellettünk, és bizalmat szavaznak nekünk. A lettek legyőzésével szeretnénk nekik is bizonyítani" - mondta Storck, viszont az Európa-bajnok portugálok ellen már a pontszerzést is szenzációsnak tartaná.