eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Meglepően őszinte vallomás: Bernd Storck újra az andorrai kudarcról

Meglepően őszinte vallomás: Bernd Storck újra az andorrai kudarcról

Vendégül látja az Andorrában a történelmi kudarcot a helyszínen végignéző szurkolók egy részét Bernd Storck, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, és elismeri, hibát követett el, amelyből tanult, és Lettország és Portugália ellen jó játékkal szeretnénk köszönetet mondani a kitartó közönségnek.

Csaknem kétszáz szurkolót lát vendégül a lettek és a portugálok elleni mérkőzésen Bernd Storck, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azok közül, akik ott voltak Andorrában, amikor a csapat legutóbb 1-0-s történelmi vereséget szenvedett. A német szakember a Nemzeti Sportnak adott interjúban azt mondta, sokan biztosították a támogatásukról, és arra biztatták, ne térjen le a megkezdett útról.

"Megértem, hogy mások meg elégedetlenek, végtére is egy csapatot elsősorban az eredményei minősítenek, de hiszek abban, hogy összeszedjük magunkat, és Lettország, majd Portugália ellen is a szebbik arcunkat mutatjuk" - mondta Storck, de szerinte 

a szurkolók nem voltak tisztában minden körülménnyel,

nem tudták, miért vetett be Andorrában számos nemzetközi szinten tapasztalatlan labdarúgót.

Kommunikációs hibának tartja már az Oroszország és Andorra ellenit a jövő keretének nevezni.

"Tanultam a hibámból.

A keret kialakításakor sokkal körültekintőbbnek kell lennem, és az érintetteket, valamint a szurkolókat is pontosabban kell tájékoztatni arról, mit miért teszek. A fiatalok önbizalmát akartam növelni azzal, hogy azt mondtam, a jövő keretében kaptak helyet. Ez azonban csakugyan visszaütött később" - ismerte el a kapitány. 

Azóta találkozott a válogatott tagjaival, kivesézték a történteket. Tudatosította bennük, mit jelent a válogatottban szerepelni, már mindenki tudja, mi a feladata, mindenki megkapta az egyénre szabott edzéstervét is. 

Ezúttal Gyurcsó Ádám és Lang Ádám sem kapott helyet a keretben, de Storck szerint

túlzás lenne őket bűnbaknak kikiáltani,

de elmondta nekik személyesen, mi nem nyerte el a tetszését. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bezárult előttük a válogatott kapuja. 

Bernd Storck úgy érzi, a Lettország és Portugália ellen következő két vb-selejtezőn lesz rajtuk némi nyomás, de igyekeznek jó játékkal kiszolgálni közönséget.

"A játékunkkal szeretnénk köszönetet mondani

azoknak, akik kitartottak mellettünk, és bizalmat szavaznak nekünk. A lettek legyőzésével szeretnénk nekik is bizonyítani" - mondta Storck, viszont az Európa-bajnok portugálok ellen már a pontszerzést is szenzációsnak tartaná.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×