eur:
395.34
usd:
366.72
bux:
65166.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Bajnokok Ligája - Kleinheisleréket kiütötték, Korhuték bizakodhatnak

Az Asztanában játszó Kleinheisler László vesztes, a Hapoel Beer-Seva magyar légiósa, Korhut Mihály győztes mérkőzésen lépett pályára szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének első mérkőzésein.

Kleinheisler csapata szinte az egész mérkőzésen alárendelt szerepet játszott az előzetesen is esélyesebbnek tartott skót Celtic Glasgow-val szemben, s végül 5-0-s vereséget szenvedett, ezzel gyakorlatilag elbúcsúzott a BL-főtáblától. A találkozót végigjátszó magyar középpályás a második gól előtt nagyot hibázott: a saját térfelén adta el a labdát.

A szintén 90 percet pályán lévő Korhut Mihály és együttese számára is rosszul kezdődött a szlovén Maribor elleni összecsapás, ugyanis már a 10. percben hátrányba került a korábban a Budapest Honvédot búcsúztató izraeli bajnok. Ezt követően a Beer-Seva még az első játékrészben fordított, és végül 2-1-re győzött, így bizakodva várhatja a jövő keddi, szlovéniai visszavágót.

A nem bajnoki ágról érkező csapatok közül a Sevilla idegenben, a Napoli hazai pályán jutott előnyhöz török, illetve francia ellenfelével szemben, míg a görög Olimpiakosz 2-1-re legyőzte a horvát Rijekát.

BL-selejtező, negyedik forduló, első mérkőzések:

Basaksehir (török)-Sevilla (spanyol) 1-2 (0-1)

Celtic Glasgow (skót)-Asztana (kazah) 5-0 (2-0)

Hapoel Beer-Seva (izraeli)-Maribor (szlovén) 2-1 (2-1)

SSC Napoli (olasz)-OGC Nice (francia) 2-0 (1-0)

Olimpiakosz (görög)-HNK Rijeka (horvát) 2-1 (0-1)

kedden játszották:

APOEL (ciprusi)-Slavia Praha (cseh) 2-0 (2-0)

Hoffenheim (német)-FC Liverpool (angol) 1-2 (0-1)

Sporting Lisboa (portugál)-FCSB (román) 0-0

Young Boys (svájci)-CSZKA Moszkva (orosz) 0-1 (0-0)

Qarabag (azeri)-FC Köbenhavn (dán) 1-0 (1-0)

A selejtező negyedik fordulójának győztesei a BL, míg vesztesei az Európa Liga főtáblájára kerülnek. A visszavágókat jövő kedden és szerdán vívják.

Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×