eur:
393.1
usd:
367.2
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Az UEFA eljárást indított az óriásmolinó ügyében

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi eljárást indított a Legia Warszawa ellen, amiért a lengyel csapat szurkolói a szerdai hazai Bajnokok Ligája-selejtezőn egy teljes lelátónyi molinót függesztettek ki, amelyen a nácik által megölt lengyelekre emlékeztek.

A Nagy Dominikot is foglalkoztató csapat rajongóinak drapériáján az 1944-es varsói felkelést idézték fel, amely során a helyi ellenállók 63 napon át harcoltak a náci megszállókkal, ám végül elbuktak. A várost ezek után a németek kiürítették, és lerombolták.

"A varsói felkelés alatt a nácik 160 ezer embert gyilkoltak meg. Több ezren közülük gyermekek voltak" - állt a molinón, amelyen egy kép is látható volt, amin egy német katona fegyvert fogott egy gyermek fejéhez.

Az UEFA minden politikai megnyilvánulást és véleménynyilvánítást tilt a stadionokban, s pénteken közölte, hogy tiltott transzparens miatt kezdeményezett eljárást a Legia ellen, illetve azért, mert a lépcsőket nem hagyták szabadon a szerda esti mérkőzésen.

A lengyel bajnok súlyos szankciókra számíthat, mivel korábban többször volt már büntetve.

A varsóiak szerdán 1-0-ra nyertek a kazah Asztana ellen, ám összesítésben 3-2-re kikaptak Kleinhesiler László együttesétől, s átkerült az Európa Liga selejtezőjének utolsó körébe.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×