eur:
395.08
usd:
371.07
bux:
65119.05
2024. április 19. péntek Emma
Dárdai Pál: a labdarúgó egy egoista kis szörnyecske

Dárdai Pál: a labdarúgó egy egoista kis szörnyecske

Dárdai Pál nem érez nyomást a Hertha futballcsapatának vezetőedzőjeként. A Magyar Időknek adott interjúban beszélt a magyar válogatottról és arról is, hogy Dzsudzsák Balázs miért nem lett a berliniek játékosa.

A Hertha 125. születésnapi ünnepségén a Liverpoollal játszott gálamérkőzést. A találkozó előtt a pályára szólították Dárdai Pált, a csapat edzőjét is a legendák között. A tréner ugyanakkor nem tartja magát legendának.

„Két Ligakupán kívül nem nyertem semmit a Herthával. Azok válnak legendává, akik világbajnoki címet vagy más komoly trófeákat nyertek. Én a meccseim számával állítottam fel rekordot a Hertha történelmében, és ez ugyan szép teljesítmény, de nem élek vissza vele” – mondta a Magyar Időknek.

Dárdai szerint nem baj, ha játékosai nem ismerik a múltját, annak idején ő is csak magával foglalkozott.

„A profi labdarúgó egy egoista kis szörnyecske, csak saját maga érdekli. Az a fontos neki, hogy legyen jó az edzés, és a tréner rakja be a csapatba. Engem sem érdekelt semmi más, csak az, hogy fitt legyek és játsszak” – fejtette ki.

Kiemelte, hogy nem érez nyomást a kispadon.

„Én kértem, hogy ha lehet, akkor mindig egyéves szerződést kössünk. Ha nem tartanak igényt a munkámra, akkor nincs mese, mennem kell.

Két és fél éve vagyok a Herthánál, ezt nagyon kevesen élik meg egy klubnál.”

Beszélt arról is, betenné-e az Amerikában kirobbanó formában játszó Nikolics Nemanját a válogatottba.

„Minden edzőnek megvan az elképzelése arról, hogy kit akar látni a pályán. Lehet, hogy Nikolics nem fér bele Storck filozófiájába. A góllövés művészet, a magyar válogatottnál az a kérdés, hogy ki fog gólt rúgni. Andorra ellen is annak kellett volna gólt szereznie, aki erre képes, akiben megvan ez a vele született képesség. Storckot lehet kritizálni, de szerintem lépjünk túl ezen. Sajnos a magyar futballisták nem játszanak Bajnokok Ligája- vagy Európa-liga-mérkőzéseket, nincs meg a nemzetközi tapasztalatuk. Ha a fiatalokat elvisszük Andorrába, a gyerek már azzal meg van elégedve, hogy berakták a válogatottba, pedig még semmit nem tett le az asztalra.”

Elárulta azt is, hogy Dzsudzsák Balázs miért nem lett a Hertha játékosa.

„Nem tudtuk annak idején kigazdálkodni az ő bérigényét.

Én jól jártam volna vele, a válogatottban mindent megcsinált, amit kértem. A remek bal lábával sokat tudott volna segíteni. De már inkább fiatalokat igazolunk, és Balázs elmúlt harminc. Inkább szerződtetünk egy játékost négymillióért, akit el tudunk adni 11 millióért. Plattenhardt vagy Selke játékában van perspektíva” – közölte.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×