eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hat év elteltével veheti át vb-aranyérmét

A londoni világbajnokságon kapja meg 2011-es vb-aranyérmét Jessica Ennis-Hill visszavonult olimpiai bajnok brit hétpróbázó.

Erre azután nyílik lehetőség, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította az eredetileg győztes, de doppingvétsége miatt aranyától megfosztott orosz Tatyjana Csernova fellebbezését.

A 2009-ben és 2015-ben is világbajnok Ennis-Hill a 2011-es vb-n 129 ponttal szorult Csernova mögé a második helyre.

Az orosz többpróbázót előbb 2015 februárjában a 2009-es vb-n adott mintájának újraelemzése alapján tiltották el, törölve minden 2009 nyara és 2011 nyara közötti eredményét.

Majd tavaly, a biológiai útlevelének újraelemzése után az is kiderült, hogy éveken át vérdoppingot használt, amiért a 2011. augusztus 15. és 2013. július 22. közötti eredményeitől is megfosztották.

Mindez azt jelentette, hogy a 2011-es vb-győzelem mellett a 2012-es londoni olimpián szerzett bronzérmét is elbukta.

Az ügyben a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) előbb tavaly novemberben ítélt Csernova ellen, majd a fellebbezését követően ismét elmarasztalta.

A londoni világbajnokság augusztus 4-én kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×