Inforádió

Meghallgatom Élő adás

"A sikeres Eb után is a földön kell maradni"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elégedetten értékelte a kajak-kenu válogatott Európa-bajnoki szereplését Hüttner Csaba szövetségi kapitány. Beszélt arról is, hogy a terveknek megfelelően három számban megtartják a szétlövést.

Minden várakozást felülmúlt a magyar kajak-kenu válogatott szereplése – mondta az InfoRádiónak Hüttner Csaba szövetségi kapitány a plovdivi Európa-bajnokság után. A csapat 10 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzéremmel tért haza a kontinensviadalról.

„Azt szerettem volna, hogy minden szakág szerezzen érmet, és ez teljesült is. Ezzel együtt a földön kell maradnunk, és megőrizni a formánkat a világbajnokságra. Ez meglesz, most még az utóalapozás és a formába hozás következik” - fejtette ki.

Hüttner Csaba szerint a racicei vb-n nehezebb dolga lesz a csapat, jóval erősebb mezőnyben kiélezett csaták várnak a válogatottra.

„A vb a legfontosabb verseny, ez az előszobája volt.

Örülök, hogy így sikerült, mert jó sikerélménnyel készülni tovább” - emelte ki.

A szövetségi kapitány szerint le kell vonni a mostani szereplés tanulságait és a tapasztalatokat, hogy megnézzék, miben lehet még javulni.

totka

Hüttner Csaba nem emelt ki külön senkit, az egész csapattal elégedett volt, mindenki a teljesítménye legjavát hozta.

Beszélt arról is, hogy a tervek szerint megtartják szerdán a szétlövéseket a férfi kajak 200 párosban, női kajak 500 egyesben és férfi kajak 5000 egyesben.

„Etikátlan lenne eltörölni a szétlövést, mivel a friss Európa-bajnokok a második válogatón kikaptak” - tette hozzá.

A témával részletesebben foglalkozunk a hétfő este fél kilenctől kezdődő Víztükör című magazinműsorban.