eur:
395.33
usd:
372.15
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Újabb 500 kamerát telepít júliusban az utcákra a rendőrség

Újabb 500 kamerát telepít júliusban az utcákra a rendőrség

Felkészült a rendőrség és a terrorelhárítás a júliusi sportesemények biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára. Naponta végeznek kockázatelemzést, 500 közterületi kamerát telepítenek, és egyelőre nem tudni, mennyibe kerül a három esemény biztonsága.

Három nagy jelentőségű sportesemény is zajlik majd Magyarországon júliusban, a FINA vizes világbajnokság, a Formula-1-es futam és a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál.

Mindhárom biztonságos lebonyolítására felkészültek az ország biztonsági szervei

– mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára.

"Magyarország biztonságos ország, ebből fakadóan júliusban mindhárom eseménynek otthont adhatunk" -  mondta Csampa Zsolt, és hozzátette a terrorelhárításban szorosan együttműködnek a nemzetközi szervezetekkel.

"Mind a Terrorlehárítási Központ, mind a titkosszolgálat folyamatosan kommunikál a nemzetközi társzervezetekkel, ez az információáramlás megfelelő. A felkészülés alatt előbb havonta, majd hetente, jelenleg pedig már naponta készülnek kockázatelemzések" - mondta Csampa Zsolt, és jelezte, eszközbeszerzéseket is előre hoztak az események miatt, a rendőrság flottáját például öt folyami és öt tavi hajóval gyarapították.

A sportesemények biztosításának költségeit előre nem tudta megbecsülni a helyettes államtitkár.

"Előbb végrehajtjuk a feladatot, utána könyvelünk"

- mondta, de jelezte, a legnagyobb többletköltséget a túlszolgálat jelentheti majd.

Csampa Zsolt hozzátette, a rendőrség részt vett a közlekedési tervek kidolgozásában is, illetve a sportrendezvények kezdetére mintegy 500 közterületi kamerát telepítenek majd a biztonság garantálása érdekében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×