eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Érdekes mondatok: bukott magyar kapitányok Storck megmentéséről

A történelmi vereségek után bukni szoktak a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányai, de ezúttal Bernd Storck megúszta. A 24.hu a lemondó vagy menesztett elődök véleményét kérte.

Csank Jánosnak, aki a válogatott élén 6 győzelmet, 3 döntetlent, 10 vereséget tudott felmutatni, 1997-ben a Jugoszlávia elleni vb-pótselejtezőn elért 7-1 és 5-0 után kellett mennie.

Az MLSZ meglátása szerint a korábbi kapitányok, szövetségi edzők rosszul látták a dolgokat. Ezért úgy döntöttek, új alapokra helyezik a labdarúgást, ezért teljhatalmat adtak Bernd Storcnak. Mindezek figyelembevételével a döntés jogos" – értékelt a 24.hu kérdésére Csank János.

Bozsik Péternek hét mérkőzés jutott, három győzelem, és négy vereség, 2006-ban a Málta elleni 2-1-es vereség után leváltotta az MLSZ elnöksége. 

"Órákig, lehetne erről beszélgetni, vitatkozni, de összességében ez egy korrekt döntés. Hogy jó vagy rossz, azt majd az idő eldönti" – értékelte a hírt röviden Bozsik Péter.

Egervári Sándor 34 mérkőzésen vezette a válogatottat, 17-et nyert meg, de 2013-ban a hollandiai 8-1-es vereség pecsételte meg a kapitány sorsát. A súlyos verség után ott helyben, Amszterdamban lemondott.

"Nem olvastam a döntés indoklását, de nyilván a folyamatosság mellett tette le az elnökség a voksot. És ezt tiszteletben kell tartani. Tisztában vagyok Storck értékeivel és teljesítményével. De vannak olyan mutatók, amelyek arra engednek következtetni, hogy a csapatépítés terén elmarad elődeitől, olyanoktól, mint Baróti Lajos vagy Mezey György" - mondta Egervári Sándor.

A lap megkérdezte Pintér Attilát is, akit egyetlen tétmeccse, az északírek ellen Budapesten 2-1-re elvesztett Eb-selejtező után menesztette a mostani MLSZ-elnökség. A jelenleg Felcsúton dolgozó szakember azonban nem akart nyilatkozni. 

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×