eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Bernd Storck elmondta, hogyan akar élni a második esélyével

Bernd Storck elmondta, hogyan akar élni a második esélyével

Nyilatkozott az M4 Sportnak Bernd Storck, akinek csütörtökön szavazott bizalmat a Magyar labdarúgó Szövetség elnöksége. A szövetségi kapitány más hozzáállást ígér, és kifizeti az Andorrában szurkolók jegyét a következő két válogatott meccsre.

"Nem volt egyszerű helyzet, de mindig azt mondtam nem rólam van szó, hanem a magyar fociról" - mondta a döntésről a német szakember.  Szerinte sok minden összejött az Andorra elleni mérkőzésen, de a vereség akkor is elfogadhatatlan. Legfőképp azokat a szurkolókat sajnálja, akik elkísérték a csapatot. Storck megismételte, hogy szerinte egyedül ő a felelős a vereségért.

Azt magyarázta, hogy a franciaországi Eb-n szereplő csapatából Juhász Roland és Király Gábor visszavonult, utána több tapasztalt játékosáról le kellett mondania, a a klubcsapatokkal is megállapodott a futbalistáik pihentetéséről, így csak kilenc játékossal és a fiatalokkal tudta elkezdeni az oroszok elleni felkészülést. Aztán még hárman megsérültek, és Stieber is kiesett Andorrában, így csak öt játékos maradt az alapkeretből. A kapitány generációváltást akar végigvinni, de ezt azért nem kommunikálta előre, hogy ne adjon ezzel felmentést a játékosainak.

A német szakember tudja, hogyan másszon ki a válogatott a gödörből. Valóban felajánlotta a lemondását, és emiatt előbb az MLSZ elnökével, Csányi Sándorral akart beszélni, ezért is mondta le vasárnap az M4-es interjúját. A csütörtöki elnökségi ülésen aztán meg tudta győzni a vezetőséget arról, hogy az az egyedüli út, amit már elkezdtek. Az elnökség pedig azt mondta, őt tartják erre a megfelelő embernek, aki ezt végig is tudja vinni.

Jók és tehetségesek szerinte a magyar játékosok, viszont el kell várni tőlük, hogy sokkal felelősségteljesebben játsszanak. "Figyelni fogok ezentúl, nehogy behúzott kézifékkel játsszunk" - mondta a szakember. Storck szerint fel kell tenni azt a kérdést mindenkinek, hogy mindent beleadott-e. 

A következő mérkőzésükön egy teljesen más csapatnak kell pályára lépnie, egy olyannak, amin látszik az akarat és küzd a végsőkig, és akkor a szurkolók ismét a csapat mellé állhatnak. Storck azt mondta, ő fizeti az Andorrába elutazó szurkolók jegyeit a lettek és a portugálok elleni, hazai vb-selejtezős mérkőzéseken, mert így akarja megköszönni, hogy az elmúlt időszakban biztatták a csapatot.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×