eur:
394.66
usd:
369.26
bux:
65234.11
2024. április 23. kedd Béla
Elüldözték az apját, ezért nem lesz magyar válogatott

Elüldözték az apját, ezért nem lesz magyar válogatott

Interjút adott a Nemzeti Sportnak Otigba Kenneth, a Ferencváros nigériai-magyar kettős állampolgárságú új védője, és elárulta, miért utasította vissza a korábbi szövetségi kapitány, Dárdai Pál meghívóját a nemzeti csapatba.

A Hollandiában a Heerenveenben, majd kölcsönben Törökországban futballozó 24 éves védő a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszél arról is, hogy noha Dárdai Pál meghívta a válogatottba is, nemet mondott neki, pedig korábban a korosztályos csapatokban rendre pályára lépett. Az okokról nem nyilatkozott szívesen, de végül elárulta, hogy

az édesapja miatt nem hajlandó a magyar nemzeti együttesben játszani.

Négyéves korában költözött magyar édesapjával és nigériai édesanyjával Magyarországra, és hiányzott neki Nigéria, ráadásul csak angolul tudott kommunikálni, így édesapja volt az egyetlen kapocs. 

"Ő maga volt Nigéria. Amikor értem jött az óvodába, csodálatos érzés volt. De megfosztottak ettől. Nem kapott munkát, el kellett hagynia az országot.

Amikor elment, úgy éreztem, mintha minden elveszett volna"

- mondta Otigba. Ekkor nyolcéves volt, és egészen addig nem találkozhatott újra az édesapjával, amíg 16 évesen el nem szerződött Hollandiába. A heerenveeni szerződésbe belefoglalták, hogy a klubnak minden évben el kell hívnia az édesapját, szereztek vízumot, kifizették a repülőjegyét, és végre találkoztak.

"Édesanyám szerette volna, ha magyar válogatott leszek, de rám bízta a döntést, én pedig tudtam, hogy apám miatt Nigériát kell választanom. Tudom, mennyire boldog és büszke lenne, ha nigériai válogatott lennék.

Az sok mindenért kárpótolná, még ha az elveszett éveket nem is lehet semmissé tenni"

- mondta Otigba Kenneth. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×