eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk
Storck megszólalt: ezért kapták Andorrában a zakót

Storck megszólalt: ezért kapták Andorrában a zakót

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya vállalja a felelősséget. Egy interjúban részletesen feltárja, miért következett be az andorrai vereség.

Már az első tíz percben érezni lehetett, hogy valami nincs rendben - nyilatkozta Bernd Storck a Nemzeti Sportnak. Mint mondta: próbáltak változtatni, cserélni, meccs közben módosítani, és bár voltak lehetőségeink, ígéretes helyzetet nem tudtunk kialakítani az andorrai kapu előtt.

Az igazság az: ha nem harcolsz az első pillanattól kezdve keményen, s nem összpontosítasz kellően, akkor a nemzetközi porondon elveszíted a mérkőzést – bárki legyen is az ellenfél.

A hazaiak végig harcoltak, belőlünk hiányzott a kreativitás, a valódi küzdőszellem.

Azt azonban hozzá kell tennem, ne csak akkor tartsunk össze, amikor jönnek az eredmények és jól alakulnak a dolgaink, hanem ilyenkor is, amikor baj van.

Az interjú egyik kérdése így szól: gesztust tett a nemzetközi kupában induló kluboknak. Mellőzte a horvát gólkirály Futács Márkót, az Egyesült Államokban ragyogóan teljesítő Nikolics Nemanját. Távlati keretet állított össze, amelyből aztán kidőlt Szalai Ádám, a meccs előtt Kádár Tamás, a meccs elején Stieber Zoltán. Rendben, Oroszország ellen felkészülési mérkőzést vívtunk, egy ilyen meccsen talán lehet kísérletezni, de az andorrai világbajnoki selejtező volt, és ön úgy számolt, őket ezzel a kerettel is le kell győzni.

A kapitány válasza:

nem keresek kifogásokat, az nem én lennék, nem a stílusom.

Az tény, hogy a fiataljainknak rengeteget kell tanulniuk – és hol lehet nemzetközi rutint szerezni? Sokan jól játszottak a klubjukban, de egy világbajnoki selejtező, lám, még itt, Andorrában is teljesen más szint. Enyém a felelősség, én állítottam össze a keretet, és én hiszek ezekben a srácokban. Igen, kockázatot vállaltunk, ezt elismerem, ám a fiatal játékosokat fel kell építeni, a jövő érdekében tettük meg a rizikós lépéseket. A tehetségeket segíteni kell, s továbbra is azt mondom, hogy a fiataljaink és az idősebb játékosok jó elegyet alkotnak.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×