eur:
394.05
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Dárdai Pál erő feletti produkciója

Dárdai Pál erő feletti produkciója

A német labdarúgó-bajnokságban Dárdai Pál csapata, a Hertha ugyanazt hozta, mint egy évvel korábban, amihez viszont a gyors kiesés is kellett tavaly nyáron az Európa Ligából – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Hajdú B. István sportkommentátor.

Hajdú B. István szerint ha az egész évet tekintjük, akkor a Hertha messze erőn felül teljesített.

„Ennek a Herthának nem az első hatban kellene lennie.

Ha ez a Hertha a tizedik, akkor sem szólhat senki egy szót sem.

Ha a kiesés nem fenyegeti – pedig a Herthát egy pillanatig nem fenyegette ebben a szezonban –, akkor nem lehet rá panasz” - indokolta a sportkommentátor.

Felidézte, hogy a Hertha idén egy ponttal kevesebbet szerzett, mint az előző évben: tavaly 50 ponttal volt hetedik, most 49 ponttal a hatodik. Ez helyezésben előrelépést jelent – mert a középmezőny sűrűbb lett –, a pontmennyiség pedig szinte ugyanaz.

„A szezon nagyjából ugyanúgy alakult: egy ragyogóan elkapott ősz, ahol a Hertha megnyert olyan mérkőzéseket, amelyeket akár el is veszthetett volna. Ez egy picit visszaütött: megint csak az történt, hogy a tavaszi,  és azon belül az idegenbeli szereplés jóval gyengébbre sikeredett” - idézte fel Hajdú B. István.

Szerinte azt, amit ősszel elért, vagyis hogy 13-14 otthoni meccséből csak egy döntetlenje és egy veresége volt, jövőre sem tudja tartani.

„Most a Hertha erősödni látszik, és ez kell is” - emelte ki Hajdú B. István, és hozzátette, hogy a jó bajnoki szereplés titka az is volt, hogy a csapat kiesett az Európa Ligából már a selejtezőben.

„Ez a Hertha azt nem bírja el, hogy csütörtök-vasárnap ritmusban játsszon ugyanazokkal a játékosokkal, kifacsarva belőlük a maximumot”

- fogalmazott, ráadásul idén nagyon sok fontos játékos sokáig sérült volt.

„Ha a Herthában mindenki egészséges, egy jó felkészüléssel megint el tudják úgy csípni a Bundesliga-rajtot, ahogy azt szeretnék. De meggyőződésem, hogy az Európa Ligában játszó és a hétvégi Bundesliga-csapat között mindig lesz 5-6 változás” - mondta a sportkommentátor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×