eur:
393.01
usd:
367.22
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Messire épít az új kapitány

Messire épít az új kapitány

Az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára hivatalosan csütörtökön kinevezett Jorge Sampaoli számára a legnagyobb kihívás az, hogy Lionel Messiből kihozza a legjobbat és a nemzeti csapattal kijusson a jövő évi világbajnokságra.

A tréner 2022-ig szóló szerződést írt alá, azaz a közös munkát a katari világbajnokágig tervezi vele a szövetség. A válogatott ötszörös aranylabdás futballistájával már egyeztetett, s mint mondta, az első kapcsolatfelvétel pozitív volt.

"Tegnap beszéltem Leóval, mindketten izgatottan várjuk ezt a projektet" - árulta el a Buenos Aireshez közeli Ezeizában, a válogatott edzőközpontjában tartott sajtótájékoztatón, hozzátéve: nagy segítség a számára, hogy Messi ennyire lelkes.

A hosszú távú együttműködésről úgy vélekedett, reméli, hogy ebben az időszakban "valami fontosat" tud alkotni az argentin futballban. Segítője az 1986-ban világbajnok Jorge Burruchaga lesz.

Sampaoli olyan válogatottat szeretne összerakni, amely "tiszteli a hagyományokat". Jelenleg több mint száz futballistát figyelnek - árulta el -, mert az a cél, hogy olyanok kerüljenek Messi mellé, akik magas szinten tudnak vele együttműködni.

A szövetség egy hete állapodott meg a Sevillával a spanyol klubcsapat edzőjének a kivásárlásáról, és már akkor jelezte, hogy a szerződés véglegesítésére június elején kerül sor.

A Sevilla múlt pénteken közleményben tudatta, hogy a dél-amerikai illetékesekkel nem volt vita a 2018 nyaráig szerződéssel rendelkező tréner 1,5 millió eurós kivásárlási áráról, a megállapodással pedig "mindkét fél elégedett lehet".

Sampaoli korábban kijelentette: most, hogy elérte céljait a Sevillával - amely negyedik helyével kiharcolta a Bajnokok Ligája-indulást -, szeretne leülni hazája válogatottjának kispadjára.

Az előző szakvezetőt, Edgardo Bauzát áprilisban menesztette az argentin szövetség, mivel a csapat nem szerepelt jól a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában. Az előző vb-n ezüstérmes argentinok 14 fordulót követően csak a pótselejtezőt érő ötödik helyen állnak.

Argentína legközelebb jövő pénteken, Melbourne-ben lép pályára, ellenfele barátságos mérkőzésen Brazília lesz. Négy nappal később Szingapúrban a házigazdákkal játszik felkészülési találkozót a dél-amerikai válogatott, amely következőn tétmeccsén augusztus 31-én, Uruguayban lép pályára.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×