eur:
392.93
usd:
366.51
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Räikkönen nyerte az időmérő edzést

A Ferrarival versenyző Kimi Räikkönen nyerte a Formula-1-es Monacói Nagydíj szombati időmérő edzését, így ő rajtolhat az élről a vasárnapi futamon.

A 37 éves finn versenyzőnek ez pályafutása 17. pole pozíciója - legutóbb 128 futammal ezelőtt, a 2008-as Francia Nagydíjon indulhatott az első rajtkockából. Monacóban legutóbb 2005-ben győzött időmérő edzésen, akkor a futam végén is őt intették le az első helyen.

Räikkönen mögött csapattársa, a világbajnoki pontversenyben vezető német Sebastian Vettel végzett másodikként, míg a harmadik helyről Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája rajtolhat. Kettejük között mindössze két ezredmásodperc döntött.

A háromszoros világbajnok brit Lewis Hamilton az időmérő második szakaszában búcsúzott, és csak a 14. helyről rajtolhat. Hamilton utolsó gyors körében a McLarennel versenyző Stoffel Vandoorne hibázott, a gumifalba csapódott, emiatt a Mercedes pilótája nem tudta teljes sebességgel teljesíteni a pályát. Mindez azért különösen rossz hír számára, mert a monacói aszfaltcsíkon rendkívül kevés lehetőség van az előzésre.

A szezon során először jutott be az időmérő harmadik szakaszába mindkét McLaren-Honda. Az istálló öröme viszont nem teljes, hiszen Vandoorne összetörte az autóját, csapattársa, a tavaly év végén visszavonult, ezen a futamon az amerikai Indy 500-on induló Fernando Alonsót helyettesítő, egyébként kilencedik helyen zárt Jenson Button 15 helyes rajtbüntetést kapott, mert az autójában ki kellett cserélni több alkatrészt is. A brit emiatt csak az utolsó helyről vághat majd neki a futamnak. A belga Vandoorne is büntetést kapott, ő a legutóbbi Spanyol Nagydíjon okozott balesetet, ami miatt három hellyel hátrébb sorolták.

A 78 körös Monacói Nagydíj vasárnap 14 órakor kezdődik.

A teljes rajtsorrend:

1. sor:

Kimi Räikkönen (finn, Ferrari)

Sebastian Vettel (német, Ferrari)

2. sor:

Valtteri Bottas (finn, Mercedes)

Max Verstappen (holland, Red Bull)

3. sor:

Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull)

Carlos Sainz Jr. (spanyol, Toro Rosso)

4. sor:

Sergio Perez (mexikói, Force India)

Romain Grosjean (francia, Haas)

5. sor:

Danyiil Kvjat (orosz, Toro Rosso)

Nico Hülkenberg (német, Renault)

6. sor:

Kevin Magnussen (dán, Haas)

Stoffel Vandoorne (belga, McLaren)

7. sor:

Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

Felipe Massa (brazil, Williams)

8. sor:

Esteban Ocon (francia, Force India)

Jolyon Palmer (brit, Renault)

9. sor:

Lance Stroll (kanadai, Williams)

Pascal Wehrlein (német, Sauber)

10. sor:

Marcus Ericsson (svéd, Sauber)

Jenson Button (brit, McLaren)

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nyomás alatt a Boeing

Nyomás alatt a Boeing

A Boeing repülőgépgyártó ismét nyomás alá került, miután az S&P a héten másodszor is felülvizsgálta és "stabilról" "negatívra" módosította a kilátásokat, amit egy januári kabinpanel-robbanás és a legnépszerűbb repülőgépük gyártásának lassítása, valamint a fokozott termelés bizonytalanságok és vezetőségi változások váltottak ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×