eur:
393.77
usd:
365.37
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kinézték Messiék új edzőjét

Jorge Sampaoli szerint az argentin szövetség előrehaladott tárgyalásokat folytat a Sevillával, hogy a jövőben ő irányíthassa a labdarúgó-válogatottat.

"Az országom szövetségének egyértelmű szándéka, hogy én legyek a nemzeti csapat edzője. Fiatal korom óta ez az álmom" - mondta a tréner, aki tavaly nyáron két évre írt alá a spanyol egyesülethez, így a szövetségnek mindenképpen meg kell állapodnia a klubjával, mert egy esztendő még hátravan a jelenlegi megállapodásából.

"Úgy érzem, hogy mennem kell az országom hívó szavára.

Egy fejezet lezárul, egy új pedig elkezdődik, erre nem is számítottam, de argentinként nem utasíthatom vissza az ajánlatot" - mondta Sampaoli, aki 2015-ben Chile válogatottjával megnyerte a Copa Americát, ráadásul a döntőben éppen Argentínát felülmúlva.

Az 57 éves tréner arról is beszélt, hogy más klubért nem hagyná el az andalúziai gárdát, s eddig azért nem beszélt a szövetségi kapitányi posztról, mert csakis arra koncentrált, hogy elérje idei célját a Sevillával, azaz kiharcolja a Bajnokok Ligája-indulást, ez pedig mostanra biztossá vált a negyedik hely megszerzésével.

Az előző szakvezetőt, Edgardo Bauzát áprilisban menesztették, mivel a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában nem szerepelt jól az együttes. Az előző vb-n ezüstérmes argentinok 14 fordulót követően csak a pótselejtezőt érő ötödik helyen állnak.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×